АО - Троицки му каже: Кирјос је много чудан!

Има један од најбољих сервиса свих времена! Српски тенисер Виктор Троицки очекује тежак меч против Ника Кирјоса јер ће и домаћи навијачи бити на страни Аустралијанца.

Тенис 16.01.2018 | 08:45
АО - Троицки му каже: Кирјос је много чудан!
Кирјос је на старту Првог грен слема победио Рожерија Дутра да Силву из Бразила 6:1, 6:2, 6:4 и заказао дуел са српским тенисером.

Претходно је Троицки у драматичном мечу после великог преокрета избацио домаћег тенисера Алекса Болта 6:7 (2:7), 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

“Ушао сам стегнут у овај меч, јер нисам победио ове године, нисам се осећао слободно. Иако је први сет био изједначен, нисам био опуштен. Незгодан је противник, важно је да сам победио, али дефинитвно морам боље ако мислим да победим у другом колу“, изјавио је Троицки после меча.

Србин је похвалио будућег противника и додао да је, за њега, Кирјос један од најбољих тенисера.

“Кирјос је чудан играч. Када игра добро, дефинитвно један од најбољих. По рангу, још увек не, али по мени дефинитивно у првих пет играча. Има један од најбољих сервиса свих времена. Има тих дана кад му се не игра, онда прави скандале, али када хоће онда је најбољи. Добар сам другар са њим, имам високо мишљењу о њему као играчу и мислим да он може много боље него што је до сада урадио, само нема још ту константност",истакао је 65. играч света.

"Да бих променио нешто против њега,морам да му не дам времена, јер кад има времена онда је јако незгодан. Сигурно је жељан победе, има самопоуздања. Биће тежак меч за мене, а и публика ће бити на његовој страни. Неће бити лако, али нећу се предати. Даћу све од себе. Данас сам био задовољан сервисом и то морам да задржим и у следећем мечу", додао је српски играч.

Троицки је пријатељ и ван терена са Кирјосом и сматра да је Аустријанац у медијима представљен на лош начин.

"Лоше пишу о њему, он није скандал мајстор као што се пише о њему. Јако је пријатан кад причаш са њим, није умишљен, прича и са старијима и са навијачима. Некада се не понаша не складно као неки тенисер, као нпр Федерер, што га чини јединственим“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар