AO - Troicki mu kaže: Kirjos je mnogo čudan!

Ima jedan od najboljih servisa svih vremena! Srpski teniser Viktor Troicki očekuje težak meč protiv Nika Kirjosa jer će i domaći navijači biti na strani Australijanca.

Tenis 16.01.2018 | 08:45
AO - Troicki mu kaže: Kirjos je mnogo čudan!
Kirjos je na startu Prvog gren slema pobedio Rožerija Dutra da Silvu iz Brazila 6:1, 6:2, 6:4 i zakazao duel sa srpskim teniserom.

Prethodno je Troicki u dramatičnom meču posle velikog preokreta izbacio domaćeg tenisera Aleksa Bolta 6:7 (2:7), 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

“Ušao sam stegnut u ovaj meč, jer nisam pobedio ove godine, nisam se osećao slobodno. Iako je prvi set bio izjednačen, nisam bio opušten. Nezgodan je protivnik, važno je da sam pobedio, ali definitvno moram bolje ako mislim da pobedim u drugom kolu“, izjavio je Troicki posle meča.

Srbin je pohvalio budućeg protivnika i dodao da je, za njega, Kirjos jedan od najboljih tenisera.

“Kirjos je čudan igrač. Kada igra dobro, definitvno jedan od najboljih. Po rangu, još uvek ne, ali po meni definitivno u prvih pet igrača. Ima jedan od najboljih servisa svih vremena. Ima tih dana kad mu se ne igra, onda pravi skandale, ali kada hoće onda je najbolji. Dobar sam drugar sa njim, imam visoko mišljenju o njemu kao igraču i mislim da on može mnogo bolje nego što je do sada uradio, samo nema još tu konstantnost",istakao je 65. igrač sveta.

"Da bih promenio nešto protiv njega,moram da mu ne dam vremena, jer kad ima vremena onda je jako nezgodan. Sigurno je željan pobede, ima samopouzdanja. Biće težak meč za mene, a i publika će biti na njegovoj strani. Neće biti lako, ali neću se predati. Daću sve od sebe. Danas sam bio zadovoljan servisom i to moram da zadržim i u sledećem meču", dodao je srpski igrač.

Troicki je prijatelj i van terena sa Kirjosom i smatra da je Austrijanac u medijima predstavljen na loš način.

"Loše pišu o njemu, on nije skandal majstor kao što se piše o njemu. Jako je prijatan kad pričaš sa njim, nije umišljen, priča i sa starijima i sa navijačima. Nekada se ne ponaša ne skladno kao neki teniser, kao npr Federer, što ga čini jedinstvenim“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar