ЕП: Рачуница - како Србија може да остане у Хрватској?

Утакмицом између Хрватске и Исланда познато је шта је све потребно како би се Србија пласирала међу 12 најбољих репрезентација на ЕП у рукомету у Хрватској.

Остали спортови 15.01.2018 | 16:30
ЕП: Рачуница - како Србија може да остане у Хрватској?
"Коцкасти" су славили у овом мечу и тако оставили наду нашој селекцији, којој ће у последњем колу бити потребна победа од најмање четири гола над Исландом, уколико Хрватска савлада Шведску.

Зашто тако? Наиме, даље пролазе три екипе и уколико се уђе у круг да свака репрезентација има по једну победу и два пораза, одлучиваће међусобна гол разлика. 

То значи да се меч са Хрватском не рачуна. Тренутна гол разлика Србије са Шведском је -5, Исланда са Шведском +2, односно Шведском са Исландом и Србијом +3. 

Уколико Србија победи Исланд са четири гола, имаће укупну гол разлику са ове две селекције -1, Исланд ће имати -2, док је Шведска одиграла оба меча са две селекције. 

Србија – Шведска 25:30 

Исланд – Шведска 26:24 

Србија – Исланд? 

Када погледамо да је Исланд победио "Викинге", да смо ми изгубили од њих, онда је јасно да је победа од четири гола тешко достижна, али не и недостижна. 

Утакмица одлуке на програму је у уторак од 18.15. Уколико Шведска победи Хрватску, Србији ће бити довољна и минимална победа над Исландом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар