EP: Računica - kako Srbija može da ostane u Hrvatskoj?

Utakmicom između Hrvatske i Islanda poznato je šta je sve potrebno kako bi se Srbija plasirala među 12 najboljih reprezentacija na EP u rukometu u Hrvatskoj.

Ostali sportovi 15.01.2018 | 16:30
EP: Računica - kako Srbija može da ostane u Hrvatskoj?
"Kockasti" su slavili u ovom meču i tako ostavili nadu našoj selekciji, kojoj će u poslednjem kolu biti potrebna pobeda od najmanje četiri gola nad Islandom, ukoliko Hrvatska savlada Švedsku.

Zašto tako? Naime, dalje prolaze tri ekipe i ukoliko se uđe u krug da svaka reprezentacija ima po jednu pobedu i dva poraza, odlučivaće međusobna gol razlika. 

To znači da se meč sa Hrvatskom ne računa. Trenutna gol razlika Srbije sa Švedskom je -5, Islanda sa Švedskom +2, odnosno Švedskom sa Islandom i Srbijom +3. 

Ukoliko Srbija pobedi Island sa četiri gola, imaće ukupnu gol razliku sa ove dve selekcije -1, Island će imati -2, dok je Švedska odigrala oba meča sa dve selekcije. 

Srbija – Švedska 25:30 

Island – Švedska 26:24 

Srbija – Island? 

Kada pogledamo da je Island pobedio "Vikinge", da smo mi izgubili od njih, onda je jasno da je pobeda od četiri gola teško dostižna, ali ne i nedostižna. 

Utakmica odluke na programu je u utorak od 18.15. Ukoliko Švedska pobedi Hrvatsku, Srbiji će biti dovoljna i minimalna pobeda nad Islandom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar