Доналд: Звезда није "тамо неки мали тим"!

"Добрим играма скренули смо пажњу на нас, тако да ће се у ЦСКА сигурно озбиљно припремити", верује капитен црвено-белих.

Фудбал 18.01.2018 | 09:00
Доналд: Звезда није "тамо неки мали тим"!
Медицинска тестирања и тренинзи загревања су завршени. Фудбалери Црвене звезде су од недеље на Кипру, где их чека најтежа фаза припрема - стицање кондиције.

Седам дана црвено-бели ће боравити у Пафосу, а убрзо по повратку у Београд чека их ново путовање - на две недеље у турску Анталију.

Дуга зимска пауза уобичајена је за српске клубове, али и за руске, па смо питали Мичела Доналда, како подноси период без утакмица и одвојен од породице.

"Тако је како је. Ми смо професионалци и не би требало да се жалимо. Да је другачије, да су краће паузе, онда би некоме сметало јер нема довољно времена за одмор... Ја волим свој посао и уживам у њему", рекао је један од Звездиних капитена ове сезоне, који је по одласку из Холандије играо за руску Мордовију у којој се већ срео са подужим зимским припремама.

"Идемо на Кипар где нас чека рад на стицању кондиције. То је увек најтежи део припрема, али наш тренер воли вежбе са лоптом, тако да ће бити занимљиво", додао је Доналд.

На Кипру ће у првом плану бити физичка спрема, док ће се у Турској радити на уигравању тима, па су већ заказане четири пријатељске утакмице: Динамо Брест (28. јануар), Амкар (1. фебруар), Ујпешт Дожа (4. фебруар) и Зенит (7. фебруар).

"Битно је да играмо јаке пријатељске утакмице како бисмо се добро припремили. Посебно ће бити занимљиво против Зенита".

Дуел са клубом из Санкт Петербурга биће генерална проба за прву утакмицу против московског ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе (13. фебруара у Београду).

"Армејци" су недавно за помоћника Виктору Гончаренку довели Александра Јермаковича, који је до недавно водио БАТЕ Борисов, па одлично познаје Владана Милојевића и његове играче, са којима се сусрео у групној фази Лиге Европе (1:1 у Београду, 0:0 у Борисову).

Доналд се, међутим, не обазире превише на тај податак.

"Нисмо више непознаница. Добрим играма скренули смо пажњу на нас, тако да ће се у ЦСКА сигурно озбиљно припремити. Без обзира што су довели тренера који нас познаје, сигурно нас не би олако схватили. Као што и ми не смемо да потценимо клуб какав је ЦСКА. Имају одличну екипу, препуну искуства, али не треба да их се плашимо. Нисмо фаворит, али и нисмо 'тамо неки мали тим'".

Црвено-бели су ове зиме, за сада, довели двојицу нових играча - Бена из Олимпијакоса и Хајдина из Спартак Суботице, а отишао је једино Рикардињо, који и није имао битну улогу.

Доналд сматра да је за повољан исход против ЦСКА потребно још појачања.

"Наравно! Ако желите да успешно играте у Европи, морате имати у тиму 22 топ играча", објективан је поуздани везиста.

"Не знам који ће исход бити, али морамо да верујемо. Морамо да будемо тим, не сме бити индивидуалаца. Без обзира да ли си Доналд, Милијаш, Канга, Боаћи, Аџић... Морамо сви да верујемо једни у друге, јер нас то чини јачим. Сви заједно смо Црвена звезда, а не појединачно. Показали смо то у првом делу сезоне и битно је да тако наставимо", нагласио је Холанђанин.

Могуће је да Звездини фудбалери за предстојећу изузетно важну утакмицу остану без великог адута - подршке са трибина, пошто је УЕФА казнила клуб због скандирања Ратку Младићу једном утакмицом пред празним стадионом.

"Видећемо да ли ће заиста бити тако. За добробит фудбала, надам се да неће. Надам се да ће УЕФА променити одлуку, јер је много људи већ купило улазнице. Нека нас казне на неки други начин, али нека дозволе да се игра са публиком. Зашто се граде стадиони са местима за гледаоце, ако има оваквих казни. Фудбал би требало да се игра због публике, да људи дођу на стадион и уживају", закључио је Доналд.

Одмор у Њујорку

За разлику од многих Звездиних играча, по завршетку напорног првог дела сезоне Доналд није отишао у топлије крајеве, већ у Њујорк. 

"Волим нешто другачији тип одмора од уобичајеног одласка на море, али најбитније ми је да сам са породицом. Ово ми је био други пут у Њујорку, град је невероватан. Посебно зими! Кип слободе, жути таксији, гужва, пара на улици... Баш је као што гледате у филмовима".

Од недавно власник кафића

Интервју са Звездиним капитеном, МОНДО је радио у његовом недавно отвореном кафићу, заправо наргила (шиша) бару - "Д Мигос", у новобеоградској улици Уроша Мартиновића. 

"Имам много пријатеља у Београду, па сам дошао на идеју да отворим место где ћемо моћи редовно да се окупљамо и причамо. Волео бих да се посао развије, па да једног дана отворим још неки овакав локал у Београду, али и у Амстердаму",открио нам је Холанђанин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар