Нуић играо непријављен, БиХ без баража?! Ипак, има наде...

Швајцарци одмах након меча у Тузли најавили жалбу ЕХФ-у. . .  Има наде за "змајеве" - делегат признао грешку! Иако су Швајцарци уложили жалбу, све је извјесније да она неће утицати на коначан исход меча у Тузли, што значи да ће рукометаши Босне и Херцеговине највјероватније играти у баражу за Свјетско првенство.

Остали спортови 14.01.2018 | 11:45
Нуић играо непријављен, БиХ без баража?! Ипак, има наде...
Босна и Херцеговина могла би остати без пласмана у бараж за Светско првенство, иако је квалификације окончала на првом мјесту Групе 6!

Наиме, у дуелу са Швајцарцима, који је одлучивао о путнику у доигравање, за БиХ је наступио Томислав Нуић који није био у службеном записнику сусрета.

Стога су Швајцарци одмах након меча у тузланском "Мејдану" најавили жалбу ЕХФ-у, која би могла довести до тога да "змајеви" изгубе сусрет за "зеленим столом", а самим тим и остану без баража.

Како се може видети на приложеној фотографији записника, Нуића нема на списку репрезентативаца, а наступио је у том дуелу.

Он је чак у тренутку док је био на клупи зарадио црвени картон, иако никоме није било јасно због чега. Претпоставља се да су судије уочиле грешку током сусрета, након чега репрезентативац БиХ није могао да настави меч.

"Змајеви" су победили 21:15, али грешка би могла скупо коштати рукометну селекцију Босне и Херцеговине.

Чека се одлука ЕХФ, а у међувремену се појавила информација да је за неправилности крив делегат утакмице и да ће БиХ рукометаши, ипак, играти у баражу.

Има наде за "змајеве" - делегат признао грешку. Иако су Швајцарци уложили жалбу, све је извјесније да она неће утицати на коначан исход меча у Тузли, што значи да ће рукометаши Босне и Херцеговине највјероватније играти у баражу за Свјетско првенство.

Босна и Херцеговина други пут у три дана савладала је Швајцарску и изборила пласман у бараж за Свјетско рукометно првенство, које ће 2019. године бити одржано у Данској и Њемачкој.

Ипак, славље "змајева" синоћ у Тузли (21:15) могла је да поремети административна грешка, због које се рукометаш БиХ Томислав Нуић није нашао у записнику делегата Дарка Репеншека из Словеније, а наступио је у "Мејдану".

Нуић не само да је на терену провео неколико минута, него је успио да постигне и погодак, а затим заради црвени картон када су судије увидјеле да се не налази на списку играча.

Одмах по завршетку сусрета, Швајцарци су поднијели жалбу ЕХФ-у, али све је извјесније да она неће утицати на коначан исход меча.

Наиме, делегат Репеншек признао је своју грешку, који је из записника изоставио Нуића, иако га је стручни штаб "змајева" уредно пријавио на списку играча за дуел са Швајцарском.

Техничка грешка тако не би требало да одлучи о путнику у бараж, а Словенац ће због овог пропуста, извјесно је, бити кажњен од стране Европске рукометне федерације.

Коначна одлука требало би да буде позната ускоро.

Подсјетимо, БиХ је наступ у квалификационој групи 6 окончала на првом мјесту са шест бодова, четири су сакупили Швајцарци, док су на зачељу табеле остали Естонци са само једном побједом, управо против "змајева" у Талину, која срећом није утицала на исход квалификација.

Осим БиХ, у бараж су прошли Русија и Румунија, док ће преостала три учесника бити позната данас, након завршетка утакмица у квалификационим групама 2, 4 и 5.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар