Nuić igrao neprijavljen, BiH bez baraža?! Ipak, ima nade...

Švajcarci odmah nakon meča u Tuzli najavili žalbu EHF-u. . .  Ima nade za "zmajeve" - delegat priznao grešku! Iako su Švajcarci uložili žalbu, sve je izvjesnije da ona neće uticati na konačan ishod meča u Tuzli, što znači da će rukometaši Bosne i Hercegovine najvjerovatnije igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Ostali sportovi 14.01.2018 | 11:45
Nuić igrao neprijavljen, BiH bez baraža?! Ipak, ima nade...
Bosna i Hercegovina mogla bi ostati bez plasmana u baraž za Svetsko prvenstvo, iako je kvalifikacije okončala na prvom mjestu Grupe 6!

Naime, u duelu sa Švajcarcima, koji je odlučivao o putniku u doigravanje, za BiH je nastupio Tomislav Nuić koji nije bio u službenom zapisniku susreta.

Stoga su Švajcarci odmah nakon meča u tuzlanskom "Mejdanu" najavili žalbu EHF-u, koja bi mogla dovesti do toga da "zmajevi" izgube susret za "zelenim stolom", a samim tim i ostanu bez baraža.

Kako se može videti na priloženoj fotografiji zapisnika, Nuića nema na spisku reprezentativaca, a nastupio je u tom duelu.

On je čak u trenutku dok je bio na klupi zaradio crveni karton, iako nikome nije bilo jasno zbog čega. Pretpostavlja se da su sudije uočile grešku tokom susreta, nakon čega reprezentativac BiH nije mogao da nastavi meč.

"Zmajevi" su pobedili 21:15, ali greška bi mogla skupo koštati rukometnu selekciju Bosne i Hercegovine.

Čeka se odluka EHF, a u međuvremenu se pojavila informacija da je za nepravilnosti kriv delegat utakmice i da će BiH rukometaši, ipak, igrati u baražu.

Ima nade za "zmajeve" - delegat priznao grešku. Iako su Švajcarci uložili žalbu, sve je izvjesnije da ona neće uticati na konačan ishod meča u Tuzli, što znači da će rukometaši Bosne i Hercegovine najvjerovatnije igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina drugi put u tri dana savladala je Švajcarsku i izborila plasman u baraž za Svjetsko rukometno prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Ipak, slavlje "zmajeva" sinoć u Tuzli (21:15) mogla je da poremeti administrativna greška, zbog koje se rukometaš BiH Tomislav Nuić nije našao u zapisniku delegata Darka Repenšeka iz Slovenije, a nastupio je u "Mejdanu".

Nuić ne samo da je na terenu proveo nekoliko minuta, nego je uspio da postigne i pogodak, a zatim zaradi crveni karton kada su sudije uvidjele da se ne nalazi na spisku igrača.

Odmah po završetku susreta, Švajcarci su podnijeli žalbu EHF-u, ali sve je izvjesnije da ona neće uticati na konačan ishod meča.

Naime, delegat Repenšek priznao je svoju grešku, koji je iz zapisnika izostavio Nuića, iako ga je stručni štab "zmajeva" uredno prijavio na spisku igrača za duel sa Švajcarskom.

Tehnička greška tako ne bi trebalo da odluči o putniku u baraž, a Slovenac će zbog ovog propusta, izvjesno je, biti kažnjen od strane Evropske rukometne federacije.

Konačna odluka trebalo bi da bude poznata uskoro.

Podsjetimo, BiH je nastup u kvalifikacionoj grupi 6 okončala na prvom mjestu sa šest bodova, četiri su sakupili Švajcarci, dok su na začelju tabele ostali Estonci sa samo jednom pobjedom, upravo protiv "zmajeva" u Talinu, koja srećom nije uticala na ishod kvalifikacija.

Osim BiH, u baraž su prošli Rusija i Rumunija, dok će preostala tri učesnika biti poznata danas, nakon završetka utakmica u kvalifikacionim grupama 2, 4 i 5.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar