Браво, Ивана! Јоровићева на Аустралијан опену!

Ивана Јоровић (20), српска тенисерка, била је успешна у квалификацијама и први пут у каријери играће на гренд слем турниру.  Ивана Јоровић у главном жребу АО! Чачанка славила и у последњем колу квалификација за први гренд слем сезоне и заказала меч првог кола са Свитолином.

Тенис 14.01.2018 | 11:00
Браво, Ивана! Јоровићева на Аустралијан опену!
Јоровићева, иначе 279. играчица на WТА листи, ноћас је у последњој рунди била боља од Бибијан Скофс (6:3, 6:3).

Први противник у Мелбурну Ивани Јоровић биће Украјинка Свитолина, који је четврти носилац.

Србија ће ипак имати више од једне представнице, то јест Александре Крунић у главном жребу женске половине сингла Аустралијан опена пошто јој се ноћас придружила и Ивана Јоровић.

Са Новаком Ђоковићем, Виктором Троицким, Ласлом Ђереом и Душаном Лајовић њих две ће у Мелбурну у појединачној конкуренцији представљати наш тенис. Нажалост, имали би и седмог  учесника, али је Филип Крајиновић морао да одустане због повреде.

Чачанка, бивша прва јуниорка света, без већих проблема је са 6:3, 6:3 у финалном колу квалификација за АО савладала Бибијану Шуфс.Наша 20-годишња тенисерка је најбољи ранг каријере било 134. место, док је сада 239. Њена противница у првом колу главног жреба ће бити једна од тренутно најбољих тенисерки света, четвртопласирана Украјинка Елина Свитолина са којом ће први пут укрстити рекете.

Аустралијан опен почиње у понедељак од 01.00 ујутру и траје до 28. јануара. Игра се на тврдој подлози за наградни фонд од 36.078.404 евра.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар