Bravo, Ivana! Jorovićeva na Australijan openu!

Ivana Jorović (20), srpska teniserka, bila je uspešna u kvalifikacijama i prvi put u karijeri igraće na grend slem turniru.  Ivana Jorović u glavnom žrebu AO! Čačanka slavila i u poslednjem kolu kvalifikacija za prvi grend slem sezone i zakazala meč prvog kola sa Svitolinom.

Tenis 14.01.2018 | 11:00
Bravo, Ivana! Jorovićeva na Australijan openu!
Jorovićeva, inače 279. igračica na WTA listi, noćas je u poslednjoj rundi bila bolja od Bibijan Skofs (6:3, 6:3).

Prvi protivnik u Melburnu Ivani Jorović biće Ukrajinka Svitolina, koji je četvrti nosilac.

Srbija će ipak imati više od jedne predstavnice, to jest Aleksandre Krunić u glavnom žrebu ženske polovine singla Australijan opena pošto joj se noćas pridružila i Ivana Jorović.

Sa Novakom Đokovićem, Viktorom Troickim, Laslom Đereom i Dušanom Lajović njih dve će u Melburnu u pojedinačnoj konkurenciji predstavljati naš tenis. Nažalost, imali bi i sedmog  učesnika, ali je Filip Krajinović morao da odustane zbog povrede.

Čačanka, bivša prva juniorka sveta, bez većih problema je sa 6:3, 6:3 u finalnom kolu kvalifikacija za AO savladala Bibijanu Šufs.Naša 20-godišnja teniserka je najbolji rang karijere bilo 134. mesto, dok je sada 239. Njena protivnica u prvom kolu glavnog žreba će biti jedna od trenutno najboljih teniserki sveta, četvrtoplasirana Ukrajinka Elina Svitolina sa kojom će prvi put ukrstiti rekete.

Australijan open počinje u ponedeljak od 01.00 ujutru i traje do 28. januara. Igra se na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 36.078.404 evra.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar