Тео опет добио Богдана - Клиперси згазили Сакраменто!

Клиперсима "српски дерби", Тео и Богдан двоцифрени.  Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса победили су Сакраменто Кингсе са 126:105 у Стејплс центру тачно на половини сезоне у НБА лиги.  Теодосић убацио 11, а Богдановић 13 поена.

Кошарка 14.01.2018 | 00:24
Тео опет добио Богдана - Клиперси згазили Сакраменто!
И Милош Теодосић и Богдан Богдановић су имали по више од десет поена. Теодосић је за победнички тим убацио 11 поена (4/6 из игре, три тројке).

Богдан је имао 13 кошева (5/9, једна тројка), а обојица су имали по пет асистенција. Тим Милоша Теодосића је од старта наметнуо свој ритам, а једино вођство су Кингси имали при резултату 4:0.

Већ тада Кингси почињу да показују бољке које их прате током читаве сезоне. Прву да стартна постава почиње меч ужасно, а друга да се одбрана игра врло лоше. 

Домаћин прави серију 12:0 и већ у првој четвртини показује да се победник неће доводити у питање. На полувреме се отишло са 64:45, а у наставку је екипа Дока Риверса имала и +26 (94:68). Кингси су спорадично успевали да смање разлику, али би врло брзо падали у игри и Клиперси су ношени са 26 поена Луа Вилијамса лако изашли на крај са младим "Краљевима" код којих је Вили Коли-Стајн имао 23 поена. 

Клиперси после ове победе први пут од 7. новембра имају однос победа и пораза на 50 одсто. Занимљиво је да су Клиперси победили и 11. пут када је у тиму Теодосић уз четири пораза. Док српски плеј није играо, Клиперси су имали скор 10-17.

Где их виде ту их газе. Тако то раде ЛА Клиперси против Сакрамента. У четвртом овосезонском калифорнијском дербију, који је уједно био и окршај двојице најбољих српских бекова, славио је Милош Теодосић на свом терену против Богдана Богдановића са 126:105.

Статистички гледано, обојица наших играча пружила су добре партије, с тим што су Клиперси заиста од самог почетка газили ривала и, реално гледано, Кингси нису имали ама баш никакву шансу да направе изненађење. 

Теодосић је на паркету провео 23 минута и за то време је постигао 11 поена (шут из игре 4-6), а том кошгетерском учинку додао је и пет успешних додавања што је негде у рангу са његовим овосезонским просеком у најквалитетној лиги на свету.

Богдановић је у тиму Сакрамента играо 25 и по минута, постигао је 13 поена (шут из игре 5-9), поделио пет асистенција и ухватио две лопте. 

Ваља напоменути да су обојица српских кошаркаша релативно рано ушла у проблем са личним грешкама, па су у другом делу утакмице морала да играју и мало опрезније како не би пре времена морали да напусте терен Стејплс центра.

Што се саме утакмице тиче, Клиперси су релативно лако већ у првој деоници стигли до двоцифрене предности од 13 поена (30:17) и било је евидентно да ће са одбраном какву играју Кингси имати мало тежи шутерски тренинг. 

Било је ту места и за неке атрактивне потезе Блејка Грифина, а посебно расположен за игру у домаћој екипи био је Лу Вилијамс са 26 поена. Вили Рид је уписао дабл-дабл са 14 поена и 13 скокова. 

Код гостујуће екипе из Сакрамента најбољи стрелац био је Вили Коли Стајн са 23 поена, а на то је додао и 13 ухваћених лопти, а дабл-дабл учинак имао је и Деарон Фокс са 17 поена и 10 асистенција.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар