ШПА: Ђирона уништила Лас Палмас - 6:0!

Паков фудбал без одбране: 10 голова у 5 дана! Тренер који форсира фудбал "јуришања" током свих 90 минута никако није решење за лошу одбрану Лас Палмаса која је под њим постала - још гора! Кенија породила још једног фудбалера, Инжењер исцртао Лас Палмасов пут у Сегунду! Бруталних 6:0 на Монтиливију.

Фудбал 13.01.2018 | 15:15
ШПА: Ђирона уништила Лас Палмас - 6:0!
Брука Лас Палмаса и у Ђирони!

Након што је Валенсија са четири гола у мрежи пре пет дана "испратила" Лас Палмас из Купа Краља, два поготка више дала им је Ђирона која је кажњавала "јуришање" у напад током свих 90 минута што је начин игре тренера Пака Хемеза од којег не одступа.

Било је тако за време његовог боравка у Рајо Ваљекану, а након повратка из Мексика у Лас Палмас - исти фудбал гледаћемо и у тиму који се грчевито бори за опстанак.

ЂИРОНА - ЛАС ПАЛМАС 6:0 (1:0)

Овакву катастрофу није наговештавало прво полувреме у коме је само Кристијан Стуани из пенала постигао гол у 25. минуту, а онда због повреде уступио место Олунги. Његов заменик постигао је хет-трик, а још су Гарсија и Порту "убили" госте.

Лас Палмас је и пре доласка Хемеза имао проблема са одбраном, а ни његов "експеримент" са три штопера није дао резултата.

Тим који је прошле сезоне играо веома атрактиван фудбал сада заузима последње место у Примери са свега 11 бодова, али и статиситком која боли њихове навијаче - 46 примљених голова што је чак 12 више од следећег тима.

Земља од 50.000.000 становника, али озбиљни се фудбалер из Кеније могу избројати на прсте једне руке. Можда још није на том нивоу, али 190 центиметара високи голгетер Ђироне Мичел Олунга управо се кандидовао за новог миљеника ове источноафричке нације, пошто је хет-триком у 19. колу Примере утабао пут Ђирони до бруталне победе над Лас Палмасом од 6:0!

Уједно, утабао пут Лас Палмасу до испадања у Сегунду, јер ако је и било неке дилеме да на Канарским острвима ове сезоне нису саставили тим за прволигашко друштво сада је онда уклоњена. На Монтиливију данас школски пример како то изгледа кад се екипа потпуно распадне.

Кристијан Стуани је својим десетим голом у дресу Манчестер Ситијеве филијале начео госте, али се некако држала чета новоуспостављеног тренера Пака Хемеза до полувремена. А онда потпуни слом. Нису жути знали где је лево. Истина, играла је Ђирона као тим у чијем кадру заиста има и играча за Сити, знају тамо лопте, али имали су и велику подршку противника. Лас Палмасови играчи само што се нису сударали међ собом.

Са лоптом јесу.

У таквој ситуацији искочио је 23-годишњи Олунга, момак занимљиве животне приче с обзиром на то да је европску каријеру почето у Ђургардену, па затим отишао у Кину пре но што није стигао на позајмицу у Ђирону. А сво то фудбалско лутање му је иначе прекинуло студирање на Техничком универзитету у Најробију где је учио за инжињера. Због тога га фудбалски фанатици у Кенији зову "Инжењер", а бар данас имао је и занимљиве пројекте да понуди. Хет-трик корпулентног нападача уз асистенцију.

Тотенхемов Виктор Вањама је сигурно прва фудбалска звезда Кеније. Сада бар има једног правог фудбалера уз раме.

Што се тиче Лас Палмаса, руку под руку са Малагом, у Сегунду. Чини се неизбежним.

ПРИМЕРА 19. КОЛО:

Ђирона - Лас Палмас 6:0 (1:0)
/Стуани 25п, Олунга 57, 70, 79, Гарсија 64, Порту 74/

Реал Мадрид - Виљареал (16.15)
Еибар - Атлетико (18.30)
Депортиво - Валенсија (20.45)

у недељу:

Леванте - Селта (12.00)
Алавес - Севиља (16.15)
Еспањол - Билбао (18.30)
Сосиједад - Барселона (20.45)

у понедељак:

Бетис - Леганес (21.00)

одиграно у петак:

Хетафе - Малага 1:0 (0:0)
/Кала 73/

ТАБЕЛА: Барселона 48, Атлетико 39, Валенсија 37, Реал (-1) 32, Севиља 29, Виљареал 28, Еибар 27, Ђирона (+1) 26, Хетафе (+1) 26, Билбао 24, Леганес (-1) 24, Бетис 24, Сосиједад 23, Еспањол 23, Селта 22, Леванте 18, Ла Коруња 16, Алавес 15, Малага (+1) 11, Лас Палмас (+1) 11.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар