ŠPA: Đirona uništila Las Palmas - 6:0!

Pakov fudbal bez odbrane: 10 golova u 5 dana! Trener koji forsira fudbal "jurišanja" tokom svih 90 minuta nikako nije rešenje za lošu odbranu Las Palmasa koja je pod njim postala - još gora! Kenija porodila još jednog fudbalera, Inženjer iscrtao Las Palmasov put u Segundu! Brutalnih 6:0 na Montiliviju.

Fudbal 13.01.2018 | 15:15
ŠPA: Đirona uništila Las Palmas - 6:0!
Bruka Las Palmasa i u Đironi!

Nakon što je Valensija sa četiri gola u mreži pre pet dana "ispratila" Las Palmas iz Kupa Kralja, dva pogotka više dala im je Đirona koja je kažnjavala "jurišanje" u napad tokom svih 90 minuta što je način igre trenera Paka Hemeza od kojeg ne odstupa.

Bilo je tako za vreme njegovog boravka u Rajo Valjekanu, a nakon povratka iz Meksika u Las Palmas - isti fudbal gledaćemo i u timu koji se grčevito bori za opstanak.

ĐIRONA - LAS PALMAS 6:0 (1:0)

Ovakvu katastrofu nije nagoveštavalo prvo poluvreme u kome je samo Kristijan Stuani iz penala postigao gol u 25. minutu, a onda zbog povrede ustupio mesto Olungi. Njegov zamenik postigao je het-trik, a još su Garsija i Portu "ubili" goste.

Las Palmas je i pre dolaska Hemeza imao problema sa odbranom, a ni njegov "eksperiment" sa tri štopera nije dao rezultata.

Tim koji je prošle sezone igrao veoma atraktivan fudbal sada zauzima poslednje mesto u Primeri sa svega 11 bodova, ali i statisitkom koja boli njihove navijače - 46 primljenih golova što je čak 12 više od sledećeg tima.

Zemlja od 50.000.000 stanovnika, ali ozbiljni se fudbaler iz Kenije mogu izbrojati na prste jedne ruke. Možda još nije na tom nivou, ali 190 centimetara visoki golgeter Đirone Mičel Olunga upravo se kandidovao za novog miljenika ove istočnoafričke nacije, pošto je het-trikom u 19. kolu Primere utabao put Đironi do brutalne pobede nad Las Palmasom od 6:0!

Ujedno, utabao put Las Palmasu do ispadanja u Segundu, jer ako je i bilo neke dileme da na Kanarskim ostrvima ove sezone nisu sastavili tim za prvoligaško društvo sada je onda uklonjena. Na Montiliviju danas školski primer kako to izgleda kad se ekipa potpuno raspadne.

Kristijan Stuani je svojim desetim golom u dresu Mančester Sitijeve filijale načeo goste, ali se nekako držala četa novouspostavljenog trenera Paka Hemeza do poluvremena. A onda potpuni slom. Nisu žuti znali gde je levo. Istina, igrala je Đirona kao tim u čijem kadru zaista ima i igrača za Siti, znaju tamo lopte, ali imali su i veliku podršku protivnika. Las Palmasovi igrači samo što se nisu sudarali međ sobom.

Sa loptom jesu.

U takvoj situaciji iskočio je 23-godišnji Olunga, momak zanimljive životne priče s obzirom na to da je evropsku karijeru početo u Đurgardenu, pa zatim otišao u Kinu pre no što nije stigao na pozajmicu u Đironu. A svo to fudbalsko lutanje mu je inače prekinulo studiranje na Tehničkom univerzitetu u Najrobiju gde je učio za inžinjera. Zbog toga ga fudbalski fanatici u Keniji zovu "Inženjer", a bar danas imao je i zanimljive projekte da ponudi. Het-trik korpulentnog napadača uz asistenciju.

Totenhemov Viktor Vanjama je sigurno prva fudbalska zvezda Kenije. Sada bar ima jednog pravog fudbalera uz rame.

Što se tiče Las Palmasa, ruku pod ruku sa Malagom, u Segundu. Čini se neizbežnim.

PRIMERA 19. KOLO:

Đirona - Las Palmas 6:0 (1:0)
/Stuani 25p, Olunga 57, 70, 79, Garsija 64, Portu 74/

Real Madrid - Viljareal (16.15)
Eibar - Atletiko (18.30)
Deportivo - Valensija (20.45)

u nedelju:

Levante - Selta (12.00)
Alaves - Sevilja (16.15)
Espanjol - Bilbao (18.30)
Sosijedad - Barselona (20.45)

u ponedeljak:

Betis - Leganes (21.00)

odigrano u petak:

Hetafe - Malaga 1:0 (0:0)
/Kala 73/

TABELA: Barselona 48, Atletiko 39, Valensija 37, Real (-1) 32, Sevilja 29, Viljareal 28, Eibar 27, Đirona (+1) 26, Hetafe (+1) 26, Bilbao 24, Leganes (-1) 24, Betis 24, Sosijedad 23, Espanjol 23, Selta 22, Levante 18, La Korunja 16, Alaves 15, Malaga (+1) 11, Las Palmas (+1) 11.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar