ЕП - Цветковић: Голмани су нам млади...

Добрих 20 минута, не кривим голмане! Селектор рукометаша Србије Јовица Цветковић рекао је да је његова екипа одиграла коректно у поразу од Хрватске на почетку ЕП у Сплиту.  "Знамо колико су голмани битни у рукомету, али они су млади, све је то рукомет", рекао је селектор Србије после пораза од Хрвата на отварању ЕП.

Остали спортови 13.01.2018 | 12:15
ЕП - Цветковић: Голмани су нам млади...
Истакао је да не криви голмане за пораз.

"Честитам Хрватској на победи, публици која је дошла у великом броју, мојој екипи на ангажовању. Покушали смо да парирамо Хрватској и то је било јако добро у двадесет минута", рекао је Цветковић. 

Рукометна репрезентација Србије изгубила је вечерас у Сплиту од Хрватске са 22:32 (9:14), у утакмици првог кола Групе А на Европском првенству. 

"Одиграли смо коректно, не кривим голмане, пред њима је будућност. Млади су. Заборављамо овај меч, окрећемо се наредном противнику", рекао је Цветковић. 

Владимир Цупара је имао свега четири одбране и то је од српских голмана било све. Селектор "орлова" је у тој чињеници нашао и разлоге пораза.

"Честитам Хрватској на победи, публици, али и мојој екипи на ангажовању. Покушали смо да парирамо Хрватској, било је добро неких 20 минута, одиграли смо коректно, али имали смо проблем јер су наши голмани имали мало одбрана. Знамо колико су голмани битни у рукомету, али они су млади, све је то рукомет. Морамо да се окренемо даље", рекао је Цветковић на конференцији за медије у Сплиту.

Он је додао да у свлачионици није стекао утисак да су његови играчи због убедљивог пораза психички пали.

"Припремили смо се и свакав резултат, победа или пораз не смеју да нас одведу у негативу. Изгубили смо, наравно да је лепше побеђивати, али прихватамо пораз и морамо да га заборавимо. Играчи немају разлог да мењају расположење, окрећемо се наредном мечу", рекао је Цветковић.

Селектор Србије је похвалио атмосферу у Спаладијум арени, иако је читава дворана звиждала химни "Боже правде" и узвикивала "Вуковар" у неколико наврата.

"Моји играчи су навикли да играју у таквој атмосфери у клубовима. Била је права мушка утакмица, а резултат је можда и превисок с озбиром на све што се дешавало", поручио је он.

Српски рукометаш Немања Зеленовић, стрелац пет голова вечерас, истакао је да је домаћин заслужено славио.

"Хрватска је била одлична, првих 25 минута ми смо им добро парирали, а после нисмо пружили игру каква се од нас очекује. Имамо квалитет и верујем да ћемо бити бољи у наредном мечу", рекао је Зеленовић, сложивши се са Цветковићем да је публика била сјајна.

Бек Магдебурга нагласио је да између српских и хрватских рукометаша влада велико пријатељство.

"Ми смо добри пријатељи, често играмо једни против других, а неки су и саиграчи. Сви смо играли са много емоција, али се међусобно респектујемо", закључио је Зеленовић.

Селектор селекције Хрватске Лино Червар нио је одушевљен.

"Честитам мојим играчима на доброј утакмици. Морам да похвалим публику која је дошла из свих крајева Хрватске... Противник је пружио добру игру и била је лепа представа. Ово је само једна победа, ништа више, само један ка многим степеницама. Не смемо да упаднемо у еуфорију, већ да будемо смирени", казао је Червар.

Рукометаш Немања Зеленовић је навео да ће његова екипа дати све од себе да се пласира у други круг шампионата Европе. 

"Имали смо добру игру у првих 25 минута, али Хрватска је била на нивоу више. Морамо да заборавимо овај меч који нисмо најбоље одиграли. Играмо са Швеђанима, који су и поред пораза, одлична екипа. Разговараћемо и играти много боље. Даћемо све од себе да се пласирамо у други круг", рекао је Зеленовић. 

У другом колу Србија ће у недељу од 18:15 играти против Шведске, која је изгубила од Исланда са 26:24.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рацбо

13.01.2018 12:41

Комшијама честитке за побједу , а орловима све критике за лошу игру. Не треба кривити само голмане , комплетна екипа је подбацила. А нека се и Цветковић запита колика је његова кривица у свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мароја

13.01.2018 12:51

Још ти пуно требаш Лена да једеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

13.01.2018 15:12

Дефинитивно најлосија екипа на овом првенству , није нека еxтра класа нити синосњи ривал , али игра Орлова је за спрдњу , мозда да покусате без крила , односно са цетири играца у пољу , мозда....!

ОДГОВОРИТЕ