EP - Cvetković: Golmani su nam mladi...

Dobrih 20 minuta, ne krivim golmane! Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković rekao je da je njegova ekipa odigrala korektno u porazu od Hrvatske na početku EP u Splitu.  "Znamo koliko su golmani bitni u rukometu, ali oni su mladi, sve je to rukomet", rekao je selektor Srbije posle poraza od Hrvata na otvaranju EP.

Ostali sportovi 13.01.2018 | 12:15
EP - Cvetković: Golmani su nam mladi...
Istakao je da ne krivi golmane za poraz.

"Čestitam Hrvatskoj na pobedi, publici koja je došla u velikom broju, mojoj ekipi na angažovanju. Pokušali smo da pariramo Hrvatskoj i to je bilo jako dobro u dvadeset minuta", rekao je Cvetković. 

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Splitu od Hrvatske sa 22:32 (9:14), u utakmici prvog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu. 

"Odigrali smo korektno, ne krivim golmane, pred njima je budućnost. Mladi su. Zaboravljamo ovaj meč, okrećemo se narednom protivniku", rekao je Cvetković. 

Vladimir Cupara je imao svega četiri odbrane i to je od srpskih golmana bilo sve. Selektor "orlova" je u toj činjenici našao i razloge poraza.

"Čestitam Hrvatskoj na pobedi, publici, ali i mojoj ekipi na angažovanju. Pokušali smo da pariramo Hrvatskoj, bilo je dobro nekih 20 minuta, odigrali smo korektno, ali imali smo problem jer su naši golmani imali malo odbrana. Znamo koliko su golmani bitni u rukometu, ali oni su mladi, sve je to rukomet. Moramo da se okrenemo dalje", rekao je Cvetković na konferenciji za medije u Splitu.

On je dodao da u svlačionici nije stekao utisak da su njegovi igrači zbog ubedljivog poraza psihički pali.

"Pripremili smo se i svakav rezultat, pobeda ili poraz ne smeju da nas odvedu u negativu. Izgubili smo, naravno da je lepše pobeđivati, ali prihvatamo poraz i moramo da ga zaboravimo. Igrači nemaju razlog da menjaju raspoloženje, okrećemo se narednom meču", rekao je Cvetković.

Selektor Srbije je pohvalio atmosferu u Spaladijum areni, iako je čitava dvorana zviždala himni "Bože pravde" i uzvikivala "Vukovar" u nekoliko navrata.

"Moji igrači su navikli da igraju u takvoj atmosferi u klubovima. Bila je prava muška utakmica, a rezultat je možda i previsok s ozbirom na sve što se dešavalo", poručio je on.

Srpski rukometaš Nemanja Zelenović, strelac pet golova večeras, istakao je da je domaćin zasluženo slavio.

"Hrvatska je bila odlična, prvih 25 minuta mi smo im dobro parirali, a posle nismo pružili igru kakva se od nas očekuje. Imamo kvalitet i verujem da ćemo biti bolji u narednom meču", rekao je Zelenović, složivši se sa Cvetkovićem da je publika bila sjajna.

Bek Magdeburga naglasio je da između srpskih i hrvatskih rukometaša vlada veliko prijateljstvo.

"Mi smo dobri prijatelji, često igramo jedni protiv drugih, a neki su i saigrači. Svi smo igrali sa mnogo emocija, ali se međusobno respektujemo", zaključio je Zelenović.

Selektor selekcije Hrvatske Lino Červar nio je oduševljen.

"Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici. Moram da pohvalim publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske... Protivnik je pružio dobru igru i bila je lepa predstava. Ovo je samo jedna pobeda, ništa više, samo jedan ka mnogim stepenicama. Ne smemo da upadnemo u euforiju, već da budemo smireni", kazao je Červar.

Rukometaš Nemanja Zelenović je naveo da će njegova ekipa dati sve od sebe da se plasira u drugi krug šampionata Evrope. 

"Imali smo dobru igru u prvih 25 minuta, ali Hrvatska je bila na nivou više. Moramo da zaboravimo ovaj meč koji nismo najbolje odigrali. Igramo sa Šveđanima, koji su i pored poraza, odlična ekipa. Razgovaraćemo i igrati mnogo bolje. Daćemo sve od sebe da se plasiramo u drugi krug", rekao je Zelenović. 

U drugom kolu Srbija će u nedelju od 18:15 igrati protiv Švedske, koja je izgubila od Islanda sa 26:24.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Racbo

13.01.2018 12:41

Komšijama čestitke za pobjedu , a orlovima sve kritike za lošu igru. Ne treba kriviti samo golmane , kompletna ekipa je podbacila. A neka se i Cvetković zapita kolika je njegova krivica u svemu.

ODGOVORITE
Name

Maroja

13.01.2018 12:51

Još ti puno trebaš Lena da jedeš.

ODGOVORITE
Name

Navijac

13.01.2018 15:12

Definitivno najlosija ekipa na ovom prvenstvu , nije neka extra klasa niti sinosnji rival , ali igra Orlova je za sprdnju , mozda da pokusate bez krila , odnosno sa cetiri igraca u polju , mozda....!

ODGOVORITE