ЕК: Банде из БиХ харају Европом

Банде и припадници организованих криминалних група из БиХ харају Европском унијом, упозорила је Европска комисија.

Босна и Херцеговина 13.01.2018 | 08:03
ЕК: Банде из БиХ харају Европом
"Организоване криминалне групе из БиХ укључене су у пљачке станова и приватних кућа, насилне провале и тешке преваре, као и трговину бијелим робљем. Они се истичу и у пословима наркошверца", наводи се у извјештају, који ће разматрати и Европски парламент.

У документу се упозорава и да је БиХ дестинација за возила украдена на подручју ЕУ, пише "Дневни аваз".

"Остаци великих количина оружја по стоковима у БиХ представљају ризик јер се могу користити за шверц убојитих материја", наводи се у извјештају.

Европска комисија наглашава важност сарадње власти БиХ и европских институција, посебно Европола. "Морају се убрзати активности на рјешавању проблема трговине бијелим робљем", истакнуто је у извјештају.

Ова тематика разматрана је у контексту стања безвизног режима који ЕУ има с земљама западног Балкана и источног сусједства, попут Украјине, али се он у извјештају не доводи у питање када је ријеч о БиХ, али се наглашава потреба да се процес контроле улазака и излазака из БиХ мора побољшавати.

У извјештају су много лошије прошле Албанија која је проблематична због шверца миграната и дроге, Молдавија због прања новца и корупције, као и Украјина.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Турбоскара

13.01.2018 07:12

Опет смо медју првим Али одзада.Никада памети нецемо доци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

13.01.2018 07:50

Све је ово Европа крива, зато сто је исти слуцај са акцизама, сто знаци да је дозвољено насим политицарима да раде ста хоце и како хоце(краду) а они то ниста не спрецају и опет одери народ то је најлакседа се врате појдени кредити јер нема ни од цега висе пара све пропало.

Name

Браво Соколац

13.01.2018 10:56

Домаћи политичари (читај: окупациони намјесници) су марионете запада. И акцизе су тек један, али веома јасан, доказ за то. Колико је запад "способан" у увођењу (како сами кажу) "демократије", "људских права" и "слобода" показује и посљедња реченица горњег чланка: "У извјештају су много лошије прошле Албанија која је проблематична због шверца миграната и дроге, Молдавија због прања новца и корупције, као и Украјина." Албанија је у НАТО-у а Украјина од 2013. чедо запада (откада су организовали државни удар у њој).

Name

одговар

13.01.2018 12:12

Зивим у њемацкој и знам да те банде долазе претезно из румуније и бугарске. Један је слуцај био, али су рома били и нису дрзавјани Бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стане

14.01.2018 00:27

ста омладина друго да ради по западу него да краде...овдје од гузоња из владајуцих олигархија не могу доци на ред да украду ни царапе са тудјег стрика.

Name

МИРОЉУБ

13.01.2018 14:58

НЕ ИЗ БОСНЕ ВЕЦ ИЗ НАСЕ РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ НЕМАЈУ ЉУДИ ПОСЛА НЕМАЈУ ДТА ЈЕСТ НАРОД УМИРЕ ОД ГЛАДИ ДОК ДОДИК И ЗЕЉКА СЕ ЗАДУЗУЈУ ДА СИРОТИЊА ВРАЦА ЗА ЊИХ МОРАЈУ ЉУДИ ПЉАЦКАТ ДАБИ НЕКАКО ПРЕЗИВИЛИ СТАВАМ ЈЕ ЉУДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

14.01.2018 00:30

посло их прецедник,требају му паре за рефендум...о отцепању букве из суме.