Ау на АО: Срби у Мелбурну – 0/4!

Пеђа Крстин није успео да се домогне последњег кола квалификација за Аустралијан Опен, чиме је и последњи српски тенисер елиминисан из борбе за главни жреб.

Тенис 12.01.2018 | 18:00
Ау на АО: Срби у Мелбурну – 0/4!
Србија је стартовала у квалификацијама за Аустралијан Опен са четири такмичара у мушкој конкуренцији, али су после другог кола сви завршили учешће.

Никола Милојевић и Миомир Кецмановић поражени су на старту, Данило Петровић прошао је једно коло, док је последњи елиминисан Пеђа Крстин.

Крстин је у другој рунди квалификација претрпео пораз од Квентина Хајлса из Француске, у три сета.

Француз је после изгубљеног првог сета, у потпуности преокренуо ток меча, а последњи сет решио је у своју корист са "нулом" - 4:6, 6:3, 6:0, после укупно 102 минута игре.

Хајлс, који је 132. играч света, ће се у последњој рунди за пласман у главни жреб Аус Опена борити са Американцем Бјорном Франтанђелом.

Укупно 16 тенисера који са успехом окончају три кола квалификација избориће право наступа на првом гренд слему сезоне, који стартује 15. јануара.

Од српских представника у борби за главни жреб остала је још само Ивана Јоровић, која ће у току ноћи између петка и суботе по средњеевропском времену играти друго коло квалификација против Белгијанке Јисалин Бонавентуре, тренутно 164. играчице на WТА листи.

Ивана је већ једном одмеравала снаге са Белгијанком, пре две године на ИТФ турниру у Кројцлингену, када јој је Бонавентура предала меч после изгубљеног првог сета.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар