Au na AO: Srbi u Melburnu – 0/4!

Peđa Krstin nije uspeo da se domogne poslednjeg kola kvalifikacija za Australijan Open, čime je i poslednji srpski teniser eliminisan iz borbe za glavni žreb.

Tenis 12.01.2018 | 18:00
Au na AO: Srbi u Melburnu – 0/4!
Srbija je startovala u kvalifikacijama za Australijan Open sa četiri takmičara u muškoj konkurenciji, ali su posle drugog kola svi završili učešće.

Nikola Milojević i Miomir Kecmanović poraženi su na startu, Danilo Petrović prošao je jedno kolo, dok je poslednji eliminisan Peđa Krstin.

Krstin je u drugoj rundi kvalifikacija pretrpeo poraz od Kventina Hajlsa iz Francuske, u tri seta.

Francuz je posle izgubljenog prvog seta, u potpunosti preokrenuo tok meča, a poslednji set rešio je u svoju korist sa "nulom" - 4:6, 6:3, 6:0, posle ukupno 102 minuta igre.

Hajls, koji je 132. igrač sveta, će se u poslednjoj rundi za plasman u glavni žreb Aus Opena boriti sa Amerikancem Bjornom Frantanđelom.

Ukupno 16 tenisera koji sa uspehom okončaju tri kola kvalifikacija izboriće pravo nastupa na prvom grend slemu sezone, koji startuje 15. januara.

Od srpskih predstavnika u borbi za glavni žreb ostala je još samo Ivana Jorović, koja će u toku noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu igrati drugo kolo kvalifikacija protiv Belgijanke Jisalin Bonaventure, trenutno 164. igračice na WTA listi.

Ivana je već jednom odmeravala snage sa Belgijankom, pre dve godine na ITF turniru u Krojclingenu, kada joj je Bonaventura predala meč posle izgubljenog prvog seta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar