Комбинација "умире" - Француз са 27. мјеста до побједе!

Француски скијаш Виктор Муфат-Жанде остварио је прву победу у Светском купу у каријери.

Остали спортови 12.01.2018 | 17:45
Комбинација "умире" - Француз са 27. мјеста до побједе!
Муфат-Жанде је у петак приредио сензацију у швајцарском Венгерну тријумфом у аплској комбинацји.

Француз је био тек 27. после спуста, али је био фантастичан у слалому и тријумфовао са скоро секунд предности у односу на Руса Павела Трикичева.

Ни Рус није био ништа мање сензационалан јер је био 29. после спуста, те такође остварио најбољи резултат каријере. Претходни најбољи пласман било му је 16. место у велеслалому прошле суботе у оближњем Аделбодену.

Треће место на победничком подијуму заузео је Италијан Петер Фил, специјалиста за спуст, а надмашио је Норвежанина Ћетила Јансруда за само 0,01 секунду у борби за подијум.

Лидер после спуста Винсент Крајхмајр из Аустрије имао је чак 2,55 секунди предности у односу на Муфат-Жандеа после прве вожње, али није успео да заврши слалом, као ни светски шампион Лука Аерни из Швајцарске.

У петак на стази није био победник претходне комбинације, Француз Алекси Пантуро, који је одлучио да се концентрише на тренинг за недељни слалом.

Иако је комбинација на програм на предстојећим Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, питање је да ли ће ово такмичење наставити да постоји у будућности.

На ЗОИ у Јужној Кореји ће дебитовати тимски паралел слалом за оба пола, који је знатно динамичнији и телевизијски прихватљивији формат који максимално промовише Светска скијашја федерација.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар