Kombinacija "umire" - Francuz sa 27. mjesta do pobjede!

Francuski skijaš Viktor Mufat-Žande ostvario je prvu pobedu u Svetskom kupu u karijeri.

Ostali sportovi 12.01.2018 | 17:45
Kombinacija "umire" - Francuz sa 27. mjesta do pobjede!
Mufat-Žande je u petak priredio senzaciju u švajcarskom Vengernu trijumfom u aplskoj kombinacji.

Francuz je bio tek 27. posle spusta, ali je bio fantastičan u slalomu i trijumfovao sa skoro sekund prednosti u odnosu na Rusa Pavela Trikičeva.

Ni Rus nije bio ništa manje senzacionalan jer je bio 29. posle spusta, te takođe ostvario najbolji rezultat karijere. Prethodni najbolji plasman bilo mu je 16. mesto u veleslalomu prošle subote u obližnjem Adelbodenu.

Treće mesto na pobedničkom podijumu zauzeo je Italijan Peter Fil, specijalista za spust, a nadmašio je Norvežanina Ćetila Jansruda za samo 0,01 sekundu u borbi za podijum.

Lider posle spusta Vinsent Krajhmajr iz Austrije imao je čak 2,55 sekundi prednosti u odnosu na Mufat-Žandea posle prve vožnje, ali nije uspeo da završi slalom, kao ni svetski šampion Luka Aerni iz Švajcarske.

U petak na stazi nije bio pobednik prethodne kombinacije, Francuz Aleksi Panturo, koji je odlučio da se koncentriše na trening za nedeljni slalom.

Iako je kombinacija na program na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pitanje je da li će ovo takmičenje nastaviti da postoji u budućnosti.

Na ZOI u Južnoj Koreji će debitovati timski paralel slalom za oba pola, koji je znatno dinamičniji i televizijski prihvatljiviji format koji maksimalno promoviše Svetska skijašja federacija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar