Дуел амбасадора САД и новинара

Нови амерички амбасадор у Холандији Питер Хекстра познат је по изјавама о муслиманском радикализму у тој земљи.  Раније је изјавио да холандске политичаре "спаљују", да тамо горе аутомобили и да постоје подручја која нису безбедна.

Свијет 12.01.2018 | 15:43
Дуел амбасадора САД и новинара
Он је 23. децембра запањио телевизијског новинара прогласивши "лажним вестима" свој цитат, за који је тврдио да га није изрекао. Пошто му је показао снимак, новинар је изнервирао амбасадора запитавши га јесу ли то "лажне вести". Хекстра је одржао прву прес-конференцију у својој новој резиденцији – на којој се није понашао нимало дипломатски.

Новинар 1: Да ли и даље тврдите да сте били у праву када сте закључили да овде политичаре и аутомобиле спаљују. То је Ваш став - али не и чињеница. Да ли је то погрешна примедба, је ли то лажно?

Амбасадор: Дао сам ту изјаву. Изразио сам жаљење и упутио извињење за свој коментар. Нећу да се враћам на то.

Новинар 1: На шта тачно мислите? Не, не... Озбиљно вас питам. Молим Вас. То је важно. За примедбу? Да политичари горе у Холандији? Да ли верујете у то ? Да или не?

Амбасадор: Нећу да се враћам на то!

Новинар 2: Да ли сте прочитали цитат изнад камина Џона Адамса, првог америчког амбасадора у Холандији?

Амбасадор: Јесам!

Новинар 1: Ако сте заиста искрен и мудар човек - молим Вас, повуците своју примедбу о спаљивању политичара.

Новинар 2: Зашто нам не одговорите на питање?

Новинар 3: Господине амбасадоре, да ли имате пример да је неки холандски политичар "спаљен" у последњих неколико година?

Новинар 1: Ово се не ради овако...

Новинар 3: Ово је Холандија, морате да одговорите на питања.

Новинар 1: Молим вас, овако се не ради.

Новинар 3: Он није одговорио на његово питање... Није одговорио...

Представница амбасаде: Ако немате више питања...

Новинар 3: Ми радимо..!

Питер Хекстра је рођен у Холандији, али је емигрирао у Сједињене Америчке Државе као дете. За америчког амбасадора у Холандији именован је 11. децембра.



(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

12.01.2018 17:47

Амбасадор је родјен у Низоземској и са родитељима је као дијете отисао у УСА. Конзервативан и веома не пепопуларан у НЛ. Понаса се онако као се понасају данасњи политицари, ни НЛ политицари не одговарају на сва питања новинара, само они не пресуте одговор него прицају своју прицу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

12.01.2018 19:43

Америчке дипломате су оличење бахатости, некултуре и иступања из дипломатских оквира. Негде им то пролази, као у БиХ у којој се неки политичари утркују ко ће да буде беднији слуга понизни, а негде, видимо, не.

ОДГОВОРИТЕ