Човић: Нека нам Евролига да лиценцу и чуће се химна!

"Што се тиче региона, сви кидишу на Звезду, а исто је и са Партизаном", рекао је председник црвено-белих гостујући на Радио телевизији Србије.

Кошарка 12.01.2018 | 14:15
Човић: Нека нам Евролига да лиценцу и чуће се химна!
Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак гостују Ефесу у једној од најнапорнијих недеља ове сезоне, током које су већ одиграли меч против Будућности и на чијем крају их очекује дерби против Цедевите у "Пиониру".

Председник црвено-белих Небојша Човић рекао је на гостовању Радио-телевизији Србије да екипа "нема друге, него да издржи":

"Отприлике је као у децембру. Од 1. октобра до краја децембра одиграли смо 29 утакмица и то по мени није хумано, али не можемо да утичемо на то и да то мењамо", рекао је он.

Најављујући утакмицу против Ефеса као тешку и специфичну, Човић је рекао да ће црвено-бели истрчати на паркет као и на сваки дуел, са амбицијом да победе. Истовремено ће бар мало размишљати и о недељи и мечу против Цедевите, која их је победила у Загребу и са којом су изједначени на табели АБА лиге (12-3).

"Против Цедевите нас чека јако важна утакмица. АБА је наш први приоритет и у овој као и у претходним сезонама зато и апелујем навијаче да дођу у што већем броју да окончамо ту утакмицу како смо планирали. Прати нас пех, и у првом делу сезоне смо играли у петак (против Жалгириса), па у недељу против Будућности, сад опет имамо то понављање, али ушли смо у неки континуитет, привикли смо се, екипа расте, мада ће ту бити успона и падова. Екипа је млада, нови је циклус, али је важна утакмица за нас".

На питање о улози фаворита у АБА лиги, Човић је рекао да га ова такмичарска година подсећа на сезону 2015/16, када је на крају лигашког дела распоред у врху био Будућност, Звезда, Цедевита, Мега, а титула је стигла на Калемегдан.

"Тада смо у току сезоне две утакмице изгубили од Цедевите и у Београду и у Загребу, тад је Будућност била прва пред плеј-оф, укрстила је на Мегу. Мало ми личи на то, не кажем да ће Звезда бити прва. На Звезду увек кидишу и исто је и са Партизаном, јер ако добијете Звезду и Партизан, тад имате о чему да причате шест до 12 месеци. А, ми имамо још један недостатак, црвену боју, она привлачи..."

Упитан за потенцијална појачања, чију је регистрацију Евролига јесенас забранила Звезди од средине новембра до средине децембра, Човић је рекао да се у клубу око тога увек договарају са стручним штабом и тренером Душаном Алимпијевићем.

"Њихова одлука биће коначна око тога да ли нам је потребно појачање и која је то позиција", додао је Човић.

На питање ли ће Евролига да тражи да се пред мечеве Звезде чује химна Евролиге, Човић се насмејао...

"Да преговарамо да добијемо 'А' лиценцу и нећемо више да певамо...", рекао је он.

"Нисмо имали проблема око тога. Чак сам и са Ђордијем гледао меч у Београду и било ми је мало непријатно... То је још један спецификум Звезде", додао је председник Звезде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар