Čović: Neka nam Evroliga da licencu i čuće se himna!

"Što se tiče regiona, svi kidišu na Zvezdu, a isto je i sa Partizanom", rekao je predsednik crveno-belih gostujući na Radio televiziji Srbije.

Košarka 12.01.2018 | 14:15
Čović: Neka nam Evroliga da licencu i čuće se himna!
Košarkaši Crvene zvezde mts u petak gostuju Efesu u jednoj od najnapornijih nedelja ove sezone, tokom koje su već odigrali meč protiv Budućnosti i na čijem kraju ih očekuje derbi protiv Cedevite u "Pioniru".

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović rekao je na gostovanju Radio-televiziji Srbije da ekipa "nema druge, nego da izdrži":

"Otprilike je kao u decembru. Od 1. oktobra do kraja decembra odigrali smo 29 utakmica i to po meni nije humano, ali ne možemo da utičemo na to i da to menjamo", rekao je on.

Najavljujući utakmicu protiv Efesa kao tešku i specifičnu, Čović je rekao da će crveno-beli istrčati na parket kao i na svaki duel, sa ambicijom da pobede. Istovremeno će bar malo razmišljati i o nedelji i meču protiv Cedevite, koja ih je pobedila u Zagrebu i sa kojom su izjednačeni na tabeli ABA lige (12-3).

"Protiv Cedevite nas čeka jako važna utakmica. ABA je naš prvi prioritet i u ovoj kao i u prethodnim sezonama zato i apelujem navijače da dođu u što većem broju da okončamo tu utakmicu kako smo planirali. Prati nas peh, i u prvom delu sezone smo igrali u petak (protiv Žalgirisa), pa u nedelju protiv Budućnosti, sad opet imamo to ponavljanje, ali ušli smo u neki kontinuitet, privikli smo se, ekipa raste, mada će tu biti uspona i padova. Ekipa je mlada, novi je ciklus, ali je važna utakmica za nas".

Na pitanje o ulozi favorita u ABA ligi, Čović je rekao da ga ova takmičarska godina podseća na sezonu 2015/16, kada je na kraju ligaškog dela raspored u vrhu bio Budućnost, Zvezda, Cedevita, Mega, a titula je stigla na Kalemegdan.

"Tada smo u toku sezone dve utakmice izgubili od Cedevite i u Beogradu i u Zagrebu, tad je Budućnost bila prva pred plej-of, ukrstila je na Megu. Malo mi liči na to, ne kažem da će Zvezda biti prva. Na Zvezdu uvek kidišu i isto je i sa Partizanom, jer ako dobijete Zvezdu i Partizan, tad imate o čemu da pričate šest do 12 meseci. A, mi imamo još jedan nedostatak, crvenu boju, ona privlači..."

Upitan za potencijalna pojačanja, čiju je registraciju Evroliga jesenas zabranila Zvezdi od sredine novembra do sredine decembra, Čović je rekao da se u klubu oko toga uvek dogovaraju sa stručnim štabom i trenerom Dušanom Alimpijevićem.

"Njihova odluka biće konačna oko toga da li nam je potrebno pojačanje i koja je to pozicija", dodao je Čović.

Na pitanje li će Evroliga da traži da se pred mečeve Zvezde čuje himna Evrolige, Čović se nasmejao...

"Da pregovaramo da dobijemo 'A' licencu i nećemo više da pevamo...", rekao je on.

"Nismo imali problema oko toga. Čak sam i sa Đordijem gledao meč u Beogradu i bilo mi je malo neprijatno... To je još jedan specifikum Zvezde", dodao je predsednik Zvezde.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar