Историја Балкана драматична

Предсједник Европског савјета Доналд Туск оцијенио је да је историја Балкана драматичнија и занимљивија од серије "Игра пријестола".

Свијет 11.01.2018 | 22:20
Историја Балкана драматична
Он је упозорио да на западном Балкану, гдје Брисел покушава да успостави блиске везе са земљама које желе да се придруже ЕУ, не треба дозволити да се одигра по сценарију овог популарног филмског серијала, пренијели су бугарски медији.

"Сви бисмо жељели да на Балкану и сада и убудуће гледамо мање драматичне сценарије", рекао је Туск током говора на свечаности поводом преузимања предсједавања Европским савјетом у Софији.

Туск је додао да људи у читавом региону заслужују стабилност, безбједност и напредак и да је сврха ЕУ да такав сценарио претвори у реалност, преноси АФП.

Бугарска, Румунија, Словенија и Хрватска су једине земље у региону које су до сада успјеле да приступе ЕУ.

У Софији се надају да ће помоћи да се поново покрену преговори о приступању Црне Горе и Србије Унији, као и да ће помоћи Албанији и Македонији да се приближе почетку преговора о чланству у ЕУ.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Заглављење

11.01.2018 21:49

Мој Туск.Јос су ова племена у Азији.Најбоље да се и не трудите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛКАН

11.01.2018 21:52

па колике су плате у Румунији, Бугарској, Хрватској итд а ЕУ . Како толика разлика измедју прве и друге класе цланица у Еврицима. Неко неког добро зајеб..е ! Ко то окреце лову у игри ? Коме то јефтина радна снага?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камен

12.01.2018 00:29

Ја Сам стбин ис бл. Зивим И радим Софији у Бугарској.Радим као Кухар радим два Дана два одмарам Плата ми је 1500км. А у Румунији сур. плате веце. Бугарска је пуна Срба ис јузне србије маде овде да зараде за хљеб.Бугарска је свемир за бих з'с србију.назалост све сее промјенуло ми билл богови за цехе румуне бугаре мадјаре а сад суре они богови за Нас казем опет назалост.Зена ми ради као профессор француског језика преводссц И'ма лате 1200км плус птиватно тако да са приходима но оф 3/3/4 хиљаде км се зиви сасвим солидно.сто у бих србији неби имао но за хљеба..

Name

ре Балкан

12.01.2018 05:02

Док други у Европи марљиво раде и развијају се,ми се на Балкану играмо кликера преко нисана сваких 40-50 година,то је наса сурова реалност коју многи попут тебе неце да схвате.

Name

БАЛКАН

12.01.2018 07:06

зивим у Њемацкој зена и ја зарадимо око 9000 КМ нецу Бонусе да рацунам. Велика је разлика прве и друге класе цланица ЕУ. и сад неки спореде Србију Босну итд. Ја прицам о ЕУ ! Јесте сконтали !

Name

туск

11.01.2018 23:45

историја балкана ви и папа из ватиканасте унистили и сакрили и преокренули историју цитавог балканан на берлинском конгресу се зна коместе ви из европе и уз помоц папе и ватикана кроили и понистили историју фала богу па има паметни глава које понова врацају коло историје на прави путдалице успети видецемо а знасе комеје на балкану понистена историја ономе ко сруси аустро угарску царевину и отоманску царевину знасе ко смета ватикану и папи и где јос није досо папица на балкан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

12.01.2018 07:16

све је тако !!!

Name

туск

11.01.2018 23:50

нису ово племена ка сто казе а и он потице из тих племена балкање у европи није ваљда у арапским емиратима а тај сто казе дасу племена на балкану тај јадо када дојде куци на балкан туму срби сматају а вани несме зуцнити даму сметају цаксе друзи са њима или иде у клубове бивсе југословенске а преседник клуба србин и туму несмета србин само када дојде у босни туму смета србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

списак

12.01.2018 04:05

Ниси ни споменуо ни Босну и Херцеговину, Косово, Молдавију, Турску и турски дио Кипра јер немаш за чим. Не знам за што си спомињао и Албанију, Македонију, Црну Гору и Србију.

ОДГОВОРИТЕ