Istorija Balkana dramatična

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk ocijenio je da je istorija Balkana dramatičnija i zanimljivija od serije "Igra prijestola".

Svijet 11.01.2018 | 22:20
Istorija Balkana dramatična
On je upozorio da na zapadnom Balkanu, gdje Brisel pokušava da uspostavi bliske veze sa zemljama koje žele da se pridruže EU, ne treba dozvoliti da se odigra po scenariju ovog popularnog filmskog serijala, prenijeli su bugarski mediji.

"Svi bismo željeli da na Balkanu i sada i ubuduće gledamo manje dramatične scenarije", rekao je Tusk tokom govora na svečanosti povodom preuzimanja predsjedavanja Evropskim savjetom u Sofiji.

Tusk je dodao da ljudi u čitavom regionu zaslužuju stabilnost, bezbjednost i napredak i da je svrha EU da takav scenario pretvori u realnost, prenosi AFP.

Bugarska, Rumunija, Slovenija i Hrvatska su jedine zemlje u regionu koje su do sada uspjele da pristupe EU.

U Sofiji se nadaju da će pomoći da se ponovo pokrenu pregovori o pristupanju Crne Gore i Srbije Uniji, kao i da će pomoći Albaniji i Makedoniji da se približe početku pregovora o članstvu u EU.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Zaglavljenje

11.01.2018 21:49

Moj Tusk.Jos su ova plemena u Aziji.Najbolje da se i ne trudite.

ODGOVORITE
Name

BALKAN

11.01.2018 21:52

pa kolike su plate u Rumuniji, Bugarskoj, Hrvatskoj itd a EU . Kako tolika razlika izmedju prve i druge klase clanica u Evricima. Neko nekog dobro zajeb..e ! Ko to okrece lovu u igri ? Kome to jeftina radna snaga?

ODGOVORITE
Name

Kamen

12.01.2018 00:29

Ja Sam stbin is bl. Zivim I radim Sofiji u Bugarskoj.Radim kao Kuhar radim dva Dana dva odmaram Plata mi je 1500km. A u Rumuniji sur. plate vece. Bugarska je puna Srba is juzne srbije made ovde da zarade za hljeb.Bugarska je svemir za bih z's srbiju.nazalost sve see promjenulo mi bill bogovi za cehe rumune bugare madjare a sad sure oni bogovi za Nas kazem opet nazalost.Zena mi radi kao professor francuskog jezika prevodssc I'ma late 1200km plus ptivatno tako da sa prihodima no of 3/3/4 hiljade km se zivi sasvim solidno.sto u bih srbiji nebi imao no za hljeba..

Name

re Balkan

12.01.2018 05:02

Dok drugi u Evropi marljivo rade i razvijaju se,mi se na Balkanu igramo klikera preko nisana svakih 40-50 godina,to je nasa surova realnost koju mnogi poput tebe nece da shvate.

Name

BALKAN

12.01.2018 07:06

zivim u Njemackoj zena i ja zaradimo oko 9000 KM necu Bonuse da racunam. Velika je razlika prve i druge klase clanica EU. i sad neki sporede Srbiju Bosnu itd. Ja pricam o EU ! Jeste skontali !

Name

tusk

11.01.2018 23:45

istorija balkana vi i papa iz vatikanaste unistili i sakrili i preokrenuli istoriju citavog balkanan na berlinskom kongresu se zna komeste vi iz evrope i uz pomoc pape i vatikana kroili i ponistili istoriju fala bogu pa ima pametni glava koje ponova vracaju kolo istorije na pravi putdalice uspeti videcemo a znase komeje na balkanu ponistena istorija onome ko srusi austro ugarsku carevinu i otomansku carevinu znase ko smeta vatikanu i papi i gde jos nije doso papica na balkan

ODGOVORITE
Name

Da

12.01.2018 07:16

sve je tako !!!

Name

tusk

11.01.2018 23:50

nisu ovo plemena ka sto kaze a i on potice iz tih plemena balkanje u evropi nije valjda u arapskim emiratima a taj sto kaze dasu plemena na balkanu taj jado kada dojde kuci na balkan tumu srbi smataju a vani nesme zucniti damu smetaju cakse druzi sa njima ili ide u klubove bivse jugoslovenske a presednik kluba srbin i tumu nesmeta srbin samo kada dojde u bosni tumu smeta srbin

ODGOVORITE
Name

spisak

12.01.2018 04:05

Nisi ni spomenuo ni Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Moldaviju, Tursku i turski dio Kipra jer nemaš za čim. Ne znam za što si spominjao i Albaniju, Makedoniju, Crnu Goru i Srbiju.

ODGOVORITE