Трн у оку: Маши почасна улога на Аустралијан Опену!

Шарапова не само да ће учествовати на првом гренд слему сезоне, већ је била међу одабраним гостима на царемонији жреба.

Тенис 12.01.2018 | 22:10
Трн у оку: Маши почасна улога на Аустралијан Опену!
Марија Шарапова враћа се на Аустралијан Опен после паузе. Рускиња је пропустила престижни турнир прошле године због суспензије од 15 месеци коју је морала да одради након коришћења недозвољеног лека мелдонијум.

Она је јавности 2016. године саопштила да је пала на допинг тесту баш током наступа на Аустралијан Опену, након чега је добила две године суспензије, али јој је Суд за спортску арбитражу касније смањио ту казну.

Као 47. на WТА листи Шарапова је ове године изборила пласман на Аус Опен и у првој рунди састаће се са Татјаном Маријом из Немачке, која је позицију боље пласирана од ње.

Пред велики повратак на Мелбурн Парк, организатори турнира учинили су јој велики плезир. Позвали су је заједно са актуелним шампионом Роџером Федерером да буде специјални гост на церемонији жреба. Добила је ту прилику након што су бивше шампионке Серена Вилијамс и Викторија Азаренка отказале наступ ове године. Она се нашла у друштву Ангелик Кербер, која је тријумфовала 2016. године.

За многе је то био "трн у оку" будући да је Шарапова баш после наступа на Аустралијан Опену обелоданила свету да је направила најтежи прекршај који спортиста може да начини.

За већину потез директора гренд слема у Мелбурну да јој укаже посебну част није прихватљив.

"Желели смо да традиционално церемонији присуствује шампион турнира. Серена Вилијамс је отказала после порођаја, Азаренка такође не долази, па смо позвали Марију, као бившу шампионку. Били смо срећни што је прихватила наш позив, а после суспензије коју је одрадила сматрамо да је заслужила другу прилику", навео је Крејг Тили, директор турнира.

Рускиња није могла да сакрије срећу што ће после прошлогодишњег изостанка поново играти на теренима Мелбурн Парка. Навела је да се веома радује што се враћа на турнир на којем је увек волела да игра и пред дивну публику.

Шарапова је у каријери освајала пехаре на сва четири гренд слема, а у Мелбурну је била најбоља 2008. године. У финалу је тада победила Ану Ивановић резултатом 7:5, 6:3.



Играла је још три пута у финалу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар