Интервју - Фелдин: Желео сам главну улогу!

Звездин Американац у интервјуу за сајт Евролиге причао о досадашњем току сезоне, прилагођавању, односу са Алимпијевићем. . .

Кошарка 12.01.2018 | 11:30
Интервју - Фелдин: Желео сам главну улогу!
Џејмс Фелдин (29 година, 193 цм) летос је дошао у Црвену звезду после две године у Панатинаикосу, где је прошле сезоне у Евролиги постизао 6,7 поена по утакмици и за 20 минута упућивао свега шест шутева из игре.

У новом тиму игра просечно 27 минута, а бележи готово двоструко више поена (12,8). Фелдин шутне из игре 11 пута по утакмици, а остварио је видан напредак и у осталим статистичким категоријама, као што су слободна бацања и асистенције.

Победама Звезде у последњих неколико недеља доприносио је са 29 (Ефес), 26 (Валенсија) и 19 поена (Армани), у Милану је чак директно одлучио меч и то је била једна од тема интервјуа који је дао за званични сајт елитног континенталног такмичења.

"Панатинаикос је тим са много сјајних играча и било ми је јасно да тамо нећу моћи да играм као у мојим претходним клубовима. Али, две године у Панатинаикосу су ми помогле да постанем ово што сам данас. Када сам потписивао за Звезду, знао сам да ћу бити један од главних играча, један од оних на које ће се други угледати и од којих ће тражити савет. То сам и желео. Да постижем много поена и покажем људима шта могу да урадим у такмичењу као што је Евролига", прича Фелдин.

Ипак, време проведено са доминантним играчима као што су Дијамантидис, Калатес, Синглтон, Гист и други, учинило је своје. Било је потребно да прође неко време да би Американац истински пригрлио своју нову-стару улогу.

"У првих неколико мечева сам се баш мучио. Наставио сам да играм улогу из Панатинаикоса, иако сам знао да не треба тако. Мало сам шутирао, много додавао и тренер је неколико пута сео да поразговара са мном. Рекао ми је да нисам овде да бих разигравао друге него да бих поентирао и да зато морам да будем агресиван у сваком нападу. Након што сам одиграо добро против Макабија (19 поена, осам асистенција, четири украдене лопте), мој менталитет се променио и вратио сам се оном што је моја права природа".

Заслуге за то приписује Душану Алимпијевићу.

"Улио ми је велико самопоуздање. Када дође моменат за важан шут или акцију, увек ми каже да је то моје време. Фантастично је имати такво поверење тренера".

Фелдин истиче да 31-годишњи Алимпијевић на тренинзима не делује као да је генерацијски близак њему и још неколицини играча.

"Он се не понаша као млад тренер, него као неко ко је већ прошао све ове ствари. Оставља утисак старијег, искуснијег човека, што је добро видети. Много је посвећен кошарци, стално прича о кошарци и поставља пред нас велике захтеве. Понекад је спреман за шалу, али је први који ће вам указати на пропусте. Нема везе да ли су то Перо (Антић), Милко (Бјелица) или Тејлор (Рочести), он се не устручава да каже како стоје ствари и мислим да нам тиме много помаже".

Звезда у дуел са Ефесом улази у добром ритму, са пет победа у последњих седам кола Евролиге, док је турски тим славио само два пута.

У том периоду два тима су одмерила снаге у Београду, где је резултат био чак 100:81. Ефес је у међувремену довео новог тренера (Ергин Атаман) и обавио неке промене у играчком кадру.

"Не можемо да мислимо о томе шта је било, ни да рачунамо да ће они одиграти лоше, а ми опет фантастично. Знамо да су добра екипа, посебно што се тиче напада. На нама је да се припремимо за нову утакмицу, у којој ћемо вероватно имати успоне и падове, али коју мислим да можемо да добијемо", истиче Фелдин.

Звезда (7-9) је тренутно једну победу иза осмопласираног Макабија, што значи да се после лошег новембра, током ког је доживела пет пораза заредом, вратила у трку за Топ 8.

"Требало је времена да усвојимо нови систем игре и да се неки момци који раније нису играли Евролигу адаптирају на тај изазов. Испрва је било тешко, понављали смо им многе ствари из дана у дан, али све је то део процеса. Наравно да имамо амбицију да урадимо посебне ствари за навијаче и за клуб, али не мислим да су се очекивања сада променила, јер ово је Евролига и сваки ривал је квалитетан. Жеља је да наставимо да напредујемо и да будемо конкурентни у свакој утакмици, па ћемо видети докле ћемо догурати".

ФАЈНАЛ ФОР

"Борба неће престати до последњег кола. Ово је кошаркашки град и дужни смо да учинимо све што можемо. Ми смо тим који жели да се докаже, а нема шта да изгуби", одговорио је бек Звезде на питање о амбицијама везаним за наступ на Фајнал фору Евролиге у Београду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар