Intervju - Feldin: Želeo sam glavnu ulogu!

Zvezdin Amerikanac u intervjuu za sajt Evrolige pričao o dosadašnjem toku sezone, prilagođavanju, odnosu sa Alimpijevićem. . .

Košarka 12.01.2018 | 11:30
Intervju - Feldin: Želeo sam glavnu ulogu!
Džejms Feldin (29 godina, 193 cm) letos je došao u Crvenu zvezdu posle dve godine u Panatinaikosu, gde je prošle sezone u Evroligi postizao 6,7 poena po utakmici i za 20 minuta upućivao svega šest šuteva iz igre.

U novom timu igra prosečno 27 minuta, a beleži gotovo dvostruko više poena (12,8). Feldin šutne iz igre 11 puta po utakmici, a ostvario je vidan napredak i u ostalim statističkim kategorijama, kao što su slobodna bacanja i asistencije.

Pobedama Zvezde u poslednjih nekoliko nedelja doprinosio je sa 29 (Efes), 26 (Valensija) i 19 poena (Armani), u Milanu je čak direktno odlučio meč i to je bila jedna od tema intervjua koji je dao za zvanični sajt elitnog kontinentalnog takmičenja.

"Panatinaikos je tim sa mnogo sjajnih igrača i bilo mi je jasno da tamo neću moći da igram kao u mojim prethodnim klubovima. Ali, dve godine u Panatinaikosu su mi pomogle da postanem ovo što sam danas. Kada sam potpisivao za Zvezdu, znao sam da ću biti jedan od glavnih igrača, jedan od onih na koje će se drugi ugledati i od kojih će tražiti savet. To sam i želeo. Da postižem mnogo poena i pokažem ljudima šta mogu da uradim u takmičenju kao što je Evroliga", priča Feldin.

Ipak, vreme provedeno sa dominantnim igračima kao što su Dijamantidis, Kalates, Singlton, Gist i drugi, učinilo je svoje. Bilo je potrebno da prođe neko vreme da bi Amerikanac istinski prigrlio svoju novu-staru ulogu.

"U prvih nekoliko mečeva sam se baš mučio. Nastavio sam da igram ulogu iz Panatinaikosa, iako sam znao da ne treba tako. Malo sam šutirao, mnogo dodavao i trener je nekoliko puta seo da porazgovara sa mnom. Rekao mi je da nisam ovde da bih razigravao druge nego da bih poentirao i da zato moram da budem agresivan u svakom napadu. Nakon što sam odigrao dobro protiv Makabija (19 poena, osam asistencija, četiri ukradene lopte), moj mentalitet se promenio i vratio sam se onom što je moja prava priroda".

Zasluge za to pripisuje Dušanu Alimpijeviću.

"Ulio mi je veliko samopouzdanje. Kada dođe momenat za važan šut ili akciju, uvek mi kaže da je to moje vreme. Fantastično je imati takvo poverenje trenera".

Feldin ističe da 31-godišnji Alimpijević na treninzima ne deluje kao da je generacijski blizak njemu i još nekolicini igrača.

"On se ne ponaša kao mlad trener, nego kao neko ko je već prošao sve ove stvari. Ostavlja utisak starijeg, iskusnijeg čoveka, što je dobro videti. Mnogo je posvećen košarci, stalno priča o košarci i postavlja pred nas velike zahteve. Ponekad je spreman za šalu, ali je prvi koji će vam ukazati na propuste. Nema veze da li su to Pero (Antić), Milko (Bjelica) ili Tejlor (Ročesti), on se ne ustručava da kaže kako stoje stvari i mislim da nam time mnogo pomaže".

Zvezda u duel sa Efesom ulazi u dobrom ritmu, sa pet pobeda u poslednjih sedam kola Evrolige, dok je turski tim slavio samo dva puta.

U tom periodu dva tima su odmerila snage u Beogradu, gde je rezultat bio čak 100:81. Efes je u međuvremenu doveo novog trenera (Ergin Ataman) i obavio neke promene u igračkom kadru.

"Ne možemo da mislimo o tome šta je bilo, ni da računamo da će oni odigrati loše, a mi opet fantastično. Znamo da su dobra ekipa, posebno što se tiče napada. Na nama je da se pripremimo za novu utakmicu, u kojoj ćemo verovatno imati uspone i padove, ali koju mislim da možemo da dobijemo", ističe Feldin.

Zvezda (7-9) je trenutno jednu pobedu iza osmoplasiranog Makabija, što znači da se posle lošeg novembra, tokom kog je doživela pet poraza zaredom, vratila u trku za Top 8.

"Trebalo je vremena da usvojimo novi sistem igre i da se neki momci koji ranije nisu igrali Evroligu adaptiraju na taj izazov. Isprva je bilo teško, ponavljali smo im mnoge stvari iz dana u dan, ali sve je to deo procesa. Naravno da imamo ambiciju da uradimo posebne stvari za navijače i za klub, ali ne mislim da su se očekivanja sada promenila, jer ovo je Evroliga i svaki rival je kvalitetan. Želja je da nastavimo da napredujemo i da budemo konkurentni u svakoj utakmici, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati".

FAJNAL FOR

"Borba neće prestati do poslednjeg kola. Ovo je košarkaški grad i dužni smo da učinimo sve što možemo. Mi smo tim koji želi da se dokaže, a nema šta da izgubi", odgovorio je bek Zvezde na pitanje o ambicijama vezanim za nastup na Fajnal foru Evrolige u Beogradu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar