ЕЛ - Алимпијевић: У Истанбулу неће бити као у Београду!

Црвена звезда мтс наставља "паклени" јануар на гостовању Ефесу, коме одлази овог петка.

Кошарка 11.01.2018 | 18:15
ЕЛ - Алимпијевић: У Истанбулу неће бити као у Београду!
Црвена звезда мтс наставља једну од најтежих седмица ове сезоне у Истанбулу.

Екипа Душана Алимпијевића отпутовала је на гостовање Анадолу Ефесу, коме ће гостовати између важних дербија АБА лиге, против Будућности у понедељак и Цедевите у недељу.

Шеф струке црвено-белих рекао је да распоред поново није био наклоњен његовој екипи.

"Чека нас заиста тежак јануар. У петак Ефес, па врло важна утакмица у АБА лиги против Цедевите у недељу, па уторак (Химки), четвртак (Макаби)... Па опет утакмица у АБА лиги. Изузетно тежак период је пред нама", почео је Алимпијевић.

"Ми се пред ту нама важну утакмицу са Цедевитом враћамо у суботу у Београд, а играмо већ у недељу. Оба пута пред Будућност и Цедевиту имали смо напоран распоред, који нам није дао времена за опоравак и детаљну припрему, али то доноси Евролига и идемо напред", додао је он.

Добра вест из Звезде је да се Огњен Добрић опоравио и ће поново конкурисати за место у тиму, након што је пропустио два кола најјачег такмичења.

Упитан за Ефес, који је у "Пиониру" глатко пао пре него што је тренера Велимира Перасовића заменио Ергином Атаманом, Алимпијевић је рекао да су осим шефа струке промењене и улоге у екипи.

Турски тим у међувремену је доживео три пораза (Басконија, Химки, Олимпијакос), па је савладао Бамберг и у прошлом колу поново изгубио, на гостовању Панатинаикосу.

Атаманова екипа, у којој је и бивши центар Звезде Владимир Штимац, дочекује Звезду као један од два тима са најлошијим учинком (4-12).

"Доста је промењених улога у односу на прву утакмицу. Прво што 'упада у очи' је да играмо поново у кратком временском периоду, дакле не по оном, да га тако назовемо 'правилном распореду', већ је то све промењено сада у другом делу Евролиге. Оно што се догодило у међувремену је промена тренера, али и промена улога играча".

"Прво, нешто другачија улога Лида и Владимира Штимца. Ту је одлазак једног играча и долазак другог играча (америчког бека Тонија Дагласа), као и Дерик Браун, који се у Београду враћао из повреде, а сада је носилац игре, изванредан играч. Зато не мислим да ће ова утакмица по било чему бити слична оној коју смо одиграли у Београду. Играју другачије и сигурно да нови тренер жели да промени одређене ствари у свом тиму", додао је Алимпијевић пред полазак у Истанбул.

Парови 17. кола:

у четвртак

Панатинаикос - Барселона 20.00
Макаби - Бамберг 20.05
Валенсија - Фенербахче 20.45
Армани - ЦСКА 20.45

у петак

Химки - Реал 18.00
Ефес - Звезда 18.30
Жалгирис - Уникаха 19.00
Басконија - Олимпијакос 20.30

Табела: ЦСКА 12-4, Олимпијакос 12-4, Панатинаикос 11-5, Реал 10-6, Фенербахче 10-6, Жалгирис 10-6, Химки 9-7, Макаби 8-8, Басконија 7-9, Уникаха 7-9, Звезда 7-9, Барселона 6-10, Бамберг 6-10, Валенсија 5-11, Армани 4-12, Ефес 4-12.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар