EL - Alimpijević: U Istanbulu neće biti kao u Beogradu!

Crvena zvezda mts nastavlja "pakleni" januar na gostovanju Efesu, kome odlazi ovog petka.

Košarka 11.01.2018 | 18:15
EL - Alimpijević: U Istanbulu neće biti kao u Beogradu!
Crvena zvezda mts nastavlja jednu od najtežih sedmica ove sezone u Istanbulu.

Ekipa Dušana Alimpijevića otputovala je na gostovanje Anadolu Efesu, kome će gostovati između važnih derbija ABA lige, protiv Budućnosti u ponedeljak i Cedevite u nedelju.

Šef struke crveno-belih rekao je da raspored ponovo nije bio naklonjen njegovoj ekipi.

"Čeka nas zaista težak januar. U petak Efes, pa vrlo važna utakmica u ABA ligi protiv Cedevite u nedelju, pa utorak (Himki), četvrtak (Makabi)... Pa opet utakmica u ABA ligi. Izuzetno težak period je pred nama", počeo je Alimpijević.

"Mi se pred tu nama važnu utakmicu sa Cedevitom vraćamo u subotu u Beograd, a igramo već u nedelju. Oba puta pred Budućnost i Cedevitu imali smo naporan raspored, koji nam nije dao vremena za oporavak i detaljnu pripremu, ali to donosi Evroliga i idemo napred", dodao je on.

Dobra vest iz Zvezde je da se Ognjen Dobrić oporavio i će ponovo konkurisati za mesto u timu, nakon što je propustio dva kola najjačeg takmičenja.

Upitan za Efes, koji je u "Pioniru" glatko pao pre nego što je trenera Velimira Perasovića zamenio Erginom Atamanom, Alimpijević je rekao da su osim šefa struke promenjene i uloge u ekipi.

Turski tim u međuvremenu je doživeo tri poraza (Baskonija, Himki, Olimpijakos), pa je savladao Bamberg i u prošlom kolu ponovo izgubio, na gostovanju Panatinaikosu.

Atamanova ekipa, u kojoj je i bivši centar Zvezde Vladimir Štimac, dočekuje Zvezdu kao jedan od dva tima sa najlošijim učinkom (4-12).

"Dosta je promenjenih uloga u odnosu na prvu utakmicu. Prvo što 'upada u oči' je da igramo ponovo u kratkom vremenskom periodu, dakle ne po onom, da ga tako nazovemo 'pravilnom rasporedu', već je to sve promenjeno sada u drugom delu Evrolige. Ono što se dogodilo u međuvremenu je promena trenera, ali i promena uloga igrača".

"Prvo, nešto drugačija uloga Lida i Vladimira Štimca. Tu je odlazak jednog igrača i dolazak drugog igrača (američkog beka Tonija Daglasa), kao i Derik Braun, koji se u Beogradu vraćao iz povrede, a sada je nosilac igre, izvanredan igrač. Zato ne mislim da će ova utakmica po bilo čemu biti slična onoj koju smo odigrali u Beogradu. Igraju drugačije i sigurno da novi trener želi da promeni određene stvari u svom timu", dodao je Alimpijević pred polazak u Istanbul.

Parovi 17. kola:

u četvrtak

Panatinaikos - Barselona 20.00
Makabi - Bamberg 20.05
Valensija - Fenerbahče 20.45
Armani - CSKA 20.45

u petak

Himki - Real 18.00
Efes - Zvezda 18.30
Žalgiris - Unikaha 19.00
Baskonija - Olimpijakos 20.30

Tabela: CSKA 12-4, Olimpijakos 12-4, Panatinaikos 11-5, Real 10-6, Fenerbahče 10-6, Žalgiris 10-6, Himki 9-7, Makabi 8-8, Baskonija 7-9, Unikaha 7-9, Zvezda 7-9, Barselona 6-10, Bamberg 6-10, Valensija 5-11, Armani 4-12, Efes 4-12.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar