Ево тима Србије за Сплит, селектор осјећа неправду!

"Морамо да будемо свесни колико бољи морамо бити да бисмо славили", рекао је Цветковић пред меч са Хрватима у Сплиту за који је одредио 16 имена. Тврди да ће "коцкасти" имати подршку ЕХФ.  Коначан списак рукометне репрезентације! Ипак без Стојковића! За мечеве прве фазе на континенталној смотри конкурисаће 16 репрезентативаца.

Остали спортови 11.01.2018 | 17:45
Ево тима Србије за Сплит, селектор осјећа неправду!
Легендарни српски рукометаш Растко Стојковић одложио је операцију колена како би се прикључио тренинзима екипе и отпутовао на Европско првенство, али је пауза коју је у међувремену направио оставила трага на његовој форми и он се није нашао на коначном списку путника у Хрватску.

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић саопштио је данас списак од 16 играча за шампионат Европе, на којем ипак нема 36-годишњег пивотмена Стојковића, упркос томе што је одложио операцију јер није довољно спреман.

Селектор има могућност да после прве фазе направи две измене у тиму, а Србију ће против Хрватске (петак, 20.30), Шведске (недеља, 18.15) и Исланда (уторак, 18.15) у групи представљати:

Голмани: Владимир Цупара, Тибор Иванишевић.

Лева крила. Добривоје Марковић, Немања Илић.

Десна крила: Дарко Дјукић, Богдан Радивојевић.

Леви бекови: Петар Дјорђић, Милан Јовановић, Немања Обрадовић.

Средњи бекови: Жарко Шешум, Петар Ненадић, Стефан Вујић.

Десни бекови: Немања Зеленовић, Марко Вујин.

Пивотмени: Мијајло Марсенић, Бојан Бељански.

ЦВЕТКОВИЋ: ХРВАТИ ЋЕ ИМАТИ ПОДРШКУ ЕХФ

"Познајемо се добро, имаће притисак домаћег терена, али и подршку Европске федерације као организатори. Тога морамо бити свесни", рекао је селектор "орлова", Цветковић.

"Морамо да будемо свесни колико бољи морамо бити да бисмо славили. Утакмицу не смемо да гледамо као једну, већ у склопу све три које нас чекају. Победа над Хрватском не доноси неку нарочиту предност, напротив, у овој ситуацији где су они домаћини, може вам се десити да победите, а онда изгубите преостале две и испаднете. Морамо добро да распоредимо снаге, да одиграмо паметно и негде поентирамо", рекао је Цветковић за сајт РСС.

Да све буде још горе, већ на почетку - домаћин Хрватска. У петак од 20.30. у Спаладијум арена у Сплиту.

“Познајемо се добро. Добра је то репрезентација. Имаће притисак домаћег терена, али и подршку Европске федерације као организатори. Тога морамо бити свесни. Морамо да будемо свесни колико бољи морамо бити да би славили. То није једина утакмица. Морамо је гледати у склопу све три утакмице које нас чекају. Победа над Хрватском не доноси неку нарочиту предност, напротив, у овој ситуацији где су они домаћини, може вам се десити да победите, а онда изгубите преостале две и испаднете са првенства. Морамо добро да распоредимо снаге које имамо. Морамо да одиграмо паметно и негде поентирамо”.

Према његовим речима атмосфера која прати меч између Хрватске и Србије последица је "натегнутих односа две земље".

"То је ствар политике. Стално се прича о притиску који имају Хрвати. Имамо га и ми. Интересантно је, играмо против Хрватске у Сплиту, медији са обе стране нешто 'чачкају', сви би да нешто избаце интересантно и посебно. Опрезни смо у изјавама, није проблем шта ми мислимо. То се зна. Између наших репрезентација нема ништа лоше. Момци се друже међусобно, играју заједно у клубовима. То је спортски свет, али знамо како је у политици. Не тражи се ништа овде позитивно, тражи се нешто лоше да се избаци у етар. Волео бих да немамо контакте ни са ким и очистимо главе, али добро. Како нама, тако је и њима".

Цветковић је прокоментаисао и чињеницу да ће Србија у Хрватској наступити са шесторицом дебитаната.

"Дужан сам да размишљам и о садашњости и о будућности. Тако гледам на овај посао. Покушали смо да направимо један добар склоп, ово је најбоље што имамо. Стојим иза њих и свега што се буде дешавало. На крају, шта год да буде, тај сам који креира игру, односе и све што се негативно деси, слободно нека ми се стави на душу. Намере су ми добре, али џабе - ова моја функција подразумева да морам да прихватим одговорност за све и врло радо ћу је прихватити".

Некада један од најбољих рукометаша на свету истакао је да порази у припремним мечевима од Македоније и Словеније нису променили амбиције и додао да Расто Стојковић, упркос великој жељи, ипак није спреман за ЕП.

"Он је био месец дана ван тренажног процеса. Неспреман је и не желим да ризикујем његову будућност. Апелујем на његов клуб да му омогући да се лечи, односно, оде на операцију. Што се тиче његовог репрезентативног статуса, он је јасан. Док год буде желео да игра за репрезентацију, а ја будем био ту, он ће имати своје место. Његов квалитет није споран", закључио је Цветковић.

Навијачи наравно размишљају и о поразима из пријатељског периода. Не наговештавају неко васкрсење српског рукомета. А колико су у ствари битни?

"И битни су, и нису. То је реалност од које не можемо да побегнемо. Покушавамо да останемо на ногама, али ништа од оног што се тиче амбиција и начина размишљања нисмо променили. Морамо да схватимо да у главама морамо да будемо јачи. Што нас више бије по ногама, повреде и све остало, морамо да останемо чврсти. Покушавамо да све негативно отерамо од себе и задржимо фокус".

Србија је у склопу припрема за ЕУРО остварила пет узастопних пораза, крајем 2017. и почетком 2018. године: Швајцарска 28:32, Румунија 21:28, Македонија 29:32, Словенија 32:36 и 25:33.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар