Интервју - Ратко Николић: Мало смо нереални пред ЕП!

“Медаља је далеко, злато је далеко, не треба правити притисак момцима”, каже некадашњи пивотмен српске репрезентације.

Остали спортови 11.01.2018 | 19:15
Интервју - Ратко Николић: Мало смо нереални пред ЕП!
Европско првенство је ту, у петак Хрватска је домаћин и дочекује Србију од 20.30. Велика смотра је у питању, последњи пут са 16 учесника. Позвали смо некадашњег репрезентативца Ратка Николића како би нам мало приближио такмичење које нас чека.

Пре свега, у центру пажње је Група А у којој се поред Србије налазе Шведска, Исланд и поменута Хрватска.

По мишљењу Николића - много тешки противници.

"Највећи проблем је група. Имамо много тешке противнике почев од Хрвата па надаље. Могу да кажем да је наша група једна од најтежих. Свака утакмица биће дерби на овом првенству. Морам да кажем да је Европско првенство по правилу јаче од Светског првенства, јер немате права на "одмор". Не зна се ко је тежи".

Каква су очекивања пред ово првенство?

"Ми овако када причамо мало нисмо реални, превише очекујемо. Далеко смо од медаље, не треба оптеретити играче. Прво треба проћи групу, јер би и испадање Шведске и Исланда у групи био приличан неуспех по њих".

Како ти се чини састав наше екипе на челу са селектором Јовицом Цветковићем?

"Било је повреда, дошли су мало ровити на припреме, али су сви мање-више спремни. Попуњени смо на свим позицијама, ту су Ненадић, Шешум, Растко. Они најискуснији треба да повуку, од њих највише очекујем".

Како ти се допада трио на позицији пивота, на којој си ти успешно наступао? Ту су Растко Стојковић, Мијајло Марсенић и Бојан Бељански.

"Марсенић ће још доста напредовати, ту је Бељански, Растко ће ипак играти. Мислим да смо добро попуњени на тој позицији".

Како коментаришеш потез Стојковића да на своју одговорност игра на првенству? Он је практично одложио операцију да би могао да наступа у дресу репрезентације.

"У тој његовој одлуци негде видим себе. Тако сам и ја слично, нисам играо за клуб, а долазио сам да играм за репрезентацију. За тај дрес се бори до последњег атома! Момци се не штеде. Мислим да ћемо много добити са њим у екипи", рекао је Николић.

Да ли смо на некој од позиција дефицитарни?

"Мислим да нисмо, имамо добре играче на свим позицијама, али не треба сада причати о неком злату. Наравно, било би добро да освојимо било шта уколико се укаже прилика, али не треба момцима стављати беспотребан терет".

Како видиш овај први меч против Хрватске. Играће се у Сплиту, пред пуном двораном противничких навијача.

"Увек треба дати максимум. Ја да сам тренер ишао бих на победу. Нема шта да се изгуби. Можемо само да добијемо. Навијачи треба да нам буду додатни мотив. Импонује да играш пред толико навијача. Они ће бити под притиском, под морањем. Играју на отварању и биће у грчу. Али, то је тим који има много квалитета".

Биће доста занимљиво такмичење овако када се гледа на папиру...

"Искрено, једва чекам да почне. Чека нас једно од најјачих првенстава до сада. Сви који су се ту нашли заслужили су, укључујући нас. Очекујем доста квалитетних утакмица, нема много отказа. Нема фаворита, биће доста изненађења", каже Николић.

Имаш ли неку репрезентацију да ти се допада од ових других учесника?

“Данци су ме изненадили, добили су Француску на припремама и рецимо да је то екипа на коју треба обратити пажњу", закључио је Николић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар