Intervju - Ratko Nikolić: Malo smo nerealni pred EP!

“Medalja je daleko, zlato je daleko, ne treba praviti pritisak momcima”, kaže nekadašnji pivotmen srpske reprezentacije.

Ostali sportovi 11.01.2018 | 19:15
Intervju - Ratko Nikolić: Malo smo nerealni pred EP!
Evropsko prvenstvo je tu, u petak Hrvatska je domaćin i dočekuje Srbiju od 20.30. Velika smotra je u pitanju, poslednji put sa 16 učesnika. Pozvali smo nekadašnjeg reprezentativca Ratka Nikolića kako bi nam malo približio takmičenje koje nas čeka.

Pre svega, u centru pažnje je Grupa A u kojoj se pored Srbije nalaze Švedska, Island i pomenuta Hrvatska.

Po mišljenju Nikolića - mnogo teški protivnici.

"Najveći problem je grupa. Imamo mnogo teške protivnike počev od Hrvata pa nadalje. Mogu da kažem da je naša grupa jedna od najtežih. Svaka utakmica biće derbi na ovom prvenstvu. Moram da kažem da je Evropsko prvenstvo po pravilu jače od Svetskog prvenstva, jer nemate prava na "odmor". Ne zna se ko je teži".

Kakva su očekivanja pred ovo prvenstvo?

"Mi ovako kada pričamo malo nismo realni, previše očekujemo. Daleko smo od medalje, ne treba opteretiti igrače. Prvo treba proći grupu, jer bi i ispadanje Švedske i Islanda u grupi bio priličan neuspeh po njih".

Kako ti se čini sastav naše ekipe na čelu sa selektorom Jovicom Cvetkovićem?

"Bilo je povreda, došli su malo roviti na pripreme, ali su svi manje-više spremni. Popunjeni smo na svim pozicijama, tu su Nenadić, Šešum, Rastko. Oni najiskusniji treba da povuku, od njih najviše očekujem".

Kako ti se dopada trio na poziciji pivota, na kojoj si ti uspešno nastupao? Tu su Rastko Stojković, Mijajlo Marsenić i Bojan Beljanski.

"Marsenić će još dosta napredovati, tu je Beljanski, Rastko će ipak igrati. Mislim da smo dobro popunjeni na toj poziciji".

Kako komentarišeš potez Stojkovića da na svoju odgovornost igra na prvenstvu? On je praktično odložio operaciju da bi mogao da nastupa u dresu reprezentacije.

"U toj njegovoj odluci negde vidim sebe. Tako sam i ja slično, nisam igrao za klub, a dolazio sam da igram za reprezentaciju. Za taj dres se bori do poslednjeg atoma! Momci se ne štede. Mislim da ćemo mnogo dobiti sa njim u ekipi", rekao je Nikolić.

Da li smo na nekoj od pozicija deficitarni?

"Mislim da nismo, imamo dobre igrače na svim pozicijama, ali ne treba sada pričati o nekom zlatu. Naravno, bilo bi dobro da osvojimo bilo šta ukoliko se ukaže prilika, ali ne treba momcima stavljati bespotreban teret".

Kako vidiš ovaj prvi meč protiv Hrvatske. Igraće se u Splitu, pred punom dvoranom protivničkih navijača.

"Uvek treba dati maksimum. Ja da sam trener išao bih na pobedu. Nema šta da se izgubi. Možemo samo da dobijemo. Navijači treba da nam budu dodatni motiv. Imponuje da igraš pred toliko navijača. Oni će biti pod pritiskom, pod moranjem. Igraju na otvaranju i biće u grču. Ali, to je tim koji ima mnogo kvaliteta".

Biće dosta zanimljivo takmičenje ovako kada se gleda na papiru...

"Iskreno, jedva čekam da počne. Čeka nas jedno od najjačih prvenstava do sada. Svi koji su se tu našli zaslužili su, uključujući nas. Očekujem dosta kvalitetnih utakmica, nema mnogo otkaza. Nema favorita, biće dosta iznenađenja", kaže Nikolić.

Imaš li neku reprezentaciju da ti se dopada od ovih drugih učesnika?

“Danci su me iznenadili, dobili su Francusku na pripremama i recimo da je to ekipa na koju treba obratiti pažnju", zaključio je Nikolić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar