СП: Још није готово! Побједа БиХ у Швајцарској!

"Змајеви" савладали Швајцарску у Сент Галену 24:21 и задржали шансе за пласман у бараж за Свјетско првенство у Данској и Њемачкој.

Остали спортови 10.01.2018 | 20:45
СП: Још није готово! Побједа БиХ у Швајцарској!
Изабраници Билала Шумана савладали су Швајцарску 24:21 у мечу у којем је пораз значио и опроштај од Свјетског првенства 2019. године.

Рукометаши БиХ не само да су избјегли пораз већ су стигли до побједе којом су преузели прво мјесто у Групи 6, управо од Швајцарске.

"Змајеви" у суботу играју посљедњи меч групне фазе, а ремијем или побједом у Тузли  избориће пласман у бараж за СП, а он се игра у јуну.

ТАБЕЛА Групе 6: БиХ 4, Швајцарска 4 бода, Естонија (+1) 2.

Послије пораза од Естоније, па и реванша у којем побједа није била довољно убједљива да  надокнади минус из прве утакмице дјеловало је да ће се снови о новом учешћу БиХ на СП распршити, али...

Упркос бројним проблемима због којих је у посљедње вријеме често упитно и само одигравање утакмица, рукометаши БиХ су још једном показали инат и то кад је било најпотребније.

"Змајеви" су на терен испуњене дворане у Сент Галену истрчали без повријеђених Николе Прце, Сењамина Бурића и Иве Карачића, али су оставили срце на том терену, пред бројним навијачима БиХ који су дошли да подрже репрезентацију у врло битном мечу..

Колико су репрезентативци БиХ били "набријани" осим доброг старта и вођства 4:2 показале су и чарке искусног Терића и Хувилера.

Швајцарци су успјели да преокрену и преузму конце у своје руке прије свега захваљујући одличном голману Портнеру који је сјајно бранио.

Када је мало застала Швајцарска, то су искористили бх. репрезентативци и од 9:12 стигли до 12:12 поготком Овчине у посљедњим тренуцима првог дијела.

Голман Швајцарске наставио је са одбранама и у наставку, као и Бењамин Бурић, али је одбрана БИХ сада била чвршћа и домаћи су добрано морали да се потруде за сваки гол.

Овчина је погодио стативу на 14:14, али је Бурић одбрањеним седмерцем поново дао прилику за вођство својим саиграчима. Ипак поново је био добар Портнер.

Нови егал донио је Тарабокија из седмерца за 18:18, а само мало раније било је 18:16.

Услиједио је период у којем су промашивали и једни и други, а непријатељ "змајева" била је статива неколико пута. 

У тим тренуцима Шуман је у игру убацио Перића, а средњи бек донио је толико жељену промјену ритма и добра додавања и БиХ је стигла прво до вођства 20:18, а потом и 21:18.

"Змајеви" су одлично чували предност, а након што је Панић погодио за 23:20, Швајцарци нису реализовали напад и био је то наговјештај велике побједе. 

Шуман је, наравно, затражио тајм-аут да потроши мало времена, а након њега Вражалић погађа за 24:20 и рјешава питање побједника.

Швајцарци су до краја само смањили на коначних 24:21.

Најефикаснији у селекцији БиХ био је Вегар са шест голова, а код Швајцараца Дешванден са голом мање.

Одлучујући меч за пласман у бараж за СП репрезентација БиХ игра против Швајцарске у суботу у Тузли. 

Извор: мондо.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мисо

10.01.2018 20:07

Свака цаст момци па људи гледам вецерас Врањеса Малиновица Паница Терзица Бурица и осталих које заједниство а тек после утакмице славље тих момака десетка.У суботу идем у Мејдан да гледам узиво те момке Бјељина и Тузла нису далеко има да буде лудница .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

10.01.2018 20:19

Браво момци.

Name

неко из масе

10.01.2018 20:33

Свака цаст. Ово је била права утакмица и стварно је добра вијест у овим цудним временима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турска

11.01.2018 18:13

Не пратим..

ОДГОВОРИТЕ