Златан крајем јануара напушта Јунајтед?!

Шведски нападач могао би раније да заврши уговор са "црвеним ђаволима" и пресели се далеко од Европе.

Фудбал 13.01.2018 | 19:00
Златан крајем јануара напушта Јунајтед?!
Златан Ибрахимовић је у крајем августа потписао уговор са Манчестер јунајтедом до краја сезоне, али како ствари тренутно стоје врло је могуће да га неће одрадити у целости.

Швеђанин, који је због нове повреде зарађене пред Нову годину поново ван терена, заправо се можда неће више појавити у дресу "црвених ђавола".

Наиме, он је после тешке повреде укрштених лигамената колена и операције прошле сезоне коначно заиграо у новембру, али је и кратак боравак на терену, на укупно седам мечева ове сезоне, било превелико оптерећење за његово колено, због чега је Жозе Мурињо саопштио да ће морати на паузу до краја јануара.

Британски медији преносе да је могуће да је Златан завршио каријеру у Премијер лиги и да би управо крајем јануара могао да споразумно раскине уговор и пресели се далеко од Европе - у Кину или америчкој МЛС, одакле су стигле понуде, преноси Yахоо.

Фудбалска сезона у тим земљама почиње у марту, па би Ибрахимовић имао довољно времена да се после опоравка припреми за нови изазов у каријери.

На другој страни, и Манчестер јунајтед са Жозеом Мурињом на челу, више пута је истакао да им је Швеђанин потребан и да је поуздан, али су такође свесни да је у позним играчким годинама и да би одласком пре истека уговора могли да имају користи од његовог трансфера. Наводи се да би његова вредност сигурно била већа пре почетка сезоне у Кини и САД.

У Манчестеру желе да задрже Ибрахимовића до краја сезоне, али поједини медији преносе да у случају да Швеђанин одлучи да је ипак боље за њега да оде "негде далеко", да ће му изаћи у сусрет.

На Олд Трафорду, наводно, већ су спремни за такав сценарио, због чега се разматрају опције у нападу, а једна од њих је можда и довођење неког новог, младог играча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар