Zlatan krajem januara napušta Junajted?!

Švedski napadač mogao bi ranije da završi ugovor sa "crvenim đavolima" i preseli se daleko od Evrope.

Fudbal 13.01.2018 | 19:00
Zlatan krajem januara napušta Junajted?!
Zlatan Ibrahimović je u krajem avgusta potpisao ugovor sa Mančester junajtedom do kraja sezone, ali kako stvari trenutno stoje vrlo je moguće da ga neće odraditi u celosti.

Šveđanin, koji je zbog nove povrede zarađene pred Novu godinu ponovo van terena, zapravo se možda neće više pojaviti u dresu "crvenih đavola".

Naime, on je posle teške povrede ukrštenih ligamenata kolena i operacije prošle sezone konačno zaigrao u novembru, ali je i kratak boravak na terenu, na ukupno sedam mečeva ove sezone, bilo preveliko opterećenje za njegovo koleno, zbog čega je Žoze Murinjo saopštio da će morati na pauzu do kraja januara.

Britanski mediji prenose da je moguće da je Zlatan završio karijeru u Premijer ligi i da bi upravo krajem januara mogao da sporazumno raskine ugovor i preseli se daleko od Evrope - u Kinu ili američkoj MLS, odakle su stigle ponude, prenosi Yahoo.

Fudbalska sezona u tim zemljama počinje u martu, pa bi Ibrahimović imao dovoljno vremena da se posle oporavka pripremi za novi izazov u karijeri.

Na drugoj strani, i Mančester junajted sa Žozeom Murinjom na čelu, više puta je istakao da im je Šveđanin potreban i da je pouzdan, ali su takođe svesni da je u poznim igračkim godinama i da bi odlaskom pre isteka ugovora mogli da imaju koristi od njegovog transfera. Navodi se da bi njegova vrednost sigurno bila veća pre početka sezone u Kini i SAD.

U Mančesteru žele da zadrže Ibrahimovića do kraja sezone, ali pojedini mediji prenose da u slučaju da Šveđanin odluči da je ipak bolje za njega da ode "negde daleko", da će mu izaći u susret.

Na Old Trafordu, navodno, već su spremni za takav scenario, zbog čega se razmatraju opcije u napadu, a jedna od njih je možda i dovođenje nekog novog, mladog igrača.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar