"Роналдо као Мајкл или Меџик, поносан на Звезду!"

Никола Вучевић, центар Орландо Меџика, каже да је саиграчима морао да објашњава ко је и шта Роналдо, али и да је поносан на Црвену звезду.

Кошарка 13.01.2018 | 18:30
"Роналдо као Мајкл или Меџик, поносан на Звезду!"
Познато је да Никола Вучевић редовно прати утакмице кошаркаша и фудбалера Црвене звезде, а пошто је тренутно повређен, има сасвим довољно времена за то.

Центар Орланда повредио се крајем децембра прошле године и на паркету га неће бити још осам недеља. Слободно време, у паузи између рехабилитације - "Почео сам да возим бицикл у теретани и лагано трчим. Све иде по плану и требало би да се вратим на терен за осам месеци" - труди се да максимално искористи.

Недавно је имао прилику да упозна једног од најбољих фудбалера икада - бразилца Роналда.

"Сви ви знате да фудбал у Сједињеним Америчким Државама није међу најпопуларнијим спортовима, попут НБА, НФЛ, НХЛ и МЛБ, па сан саиграчима морао да објашњавам да је Роналдо као Џордан или Меџик у фудбалском свету. Ја сам страствени заљубљеник у фудбал и био сам пресрећан што сам имао прилику да упознам легенду каква је Роналдо. Поклонио сам му дрес са бројем девет", рекао је Вучевић.

Црногорски репрезентативац познат је као велики навијач српског и регионалног шампиона, па готово да на пропушта мечеве тима са Малог Калемегдана у АБА и Евролиги.

Неизбежна тема разговора били су резултати Црвене звезде мтс, која ове сезоне у Евролиги игра изнад очекивања.

"Када погледате колико је Звезда урадила за ова три-четири месеца… Кренули су са потпуно реновираним тимом, младим тренером, а већ су стигли до седам тријумфа у Евролиги, иако им пре почетка сезоне нико није давао велике шансе да ће победити ни пар утакмица... Наравно да ми је драго због свих тих момака, јер кренули су у сезону као потпуни аусајдери, а победили су Реал, Барсу… И убеђен сам да неће тријумфални низ стати код Жалгитриса. Посебно сам срећан због Пере (Антића). Знам га колики је звездаш, сјајан тип и колико је желео да се врати у Звезду. Ма године му ништа не могу. Класичан је доказ да је квалитет вечан".

Осврнуо се центар Орланда и на успехе фудбалера у црвено-белим дресовима.

"Играју одлично целе сезоне. Гледао сам меч с Келном… Огроман је успех. А, кренули су од првог кола квалификација… Нико никад то није урадио. Свака част од срца", истакао је Вучевић, а похвалио је и "вечитог ривала":

"Драго ми је да је прошао и Партизан, јер је то добро за српски фудбал. Ако се не варам, први пут у историји ће бити два највећа српска клуба у пролећном делу европских такмичења, што је огроман успех, али показатељ да и поред далеко мањих буџета, можемо Европи да понудимо квалитетан фудбал".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар