"Ronaldo kao Majkl ili Medžik, ponosan na Zvezdu!"

Nikola Vučević, centar Orlando Medžika, kaže da je saigračima morao da objašnjava ko je i šta Ronaldo, ali i da je ponosan na Crvenu zvezdu.

Košarka 13.01.2018 | 18:30
"Ronaldo kao Majkl ili Medžik, ponosan na Zvezdu!"
Poznato je da Nikola Vučević redovno prati utakmice košarkaša i fudbalera Crvene zvezde, a pošto je trenutno povređen, ima sasvim dovoljno vremena za to.

Centar Orlanda povredio se krajem decembra prošle godine i na parketu ga neće biti još osam nedelja. Slobodno vreme, u pauzi između rehabilitacije - "Počeo sam da vozim bicikl u teretani i lagano trčim. Sve ide po planu i trebalo bi da se vratim na teren za osam meseci" - trudi se da maksimalno iskoristi.

Nedavno je imao priliku da upozna jednog od najboljih fudbalera ikada - brazilca Ronalda.

"Svi vi znate da fudbal u Sjedinjenim Američkim Državama nije među najpopularnijim sportovima, poput NBA, NFL, NHL i MLB, pa san saigračima morao da objašnjavam da je Ronaldo kao Džordan ili Medžik u fudbalskom svetu. Ja sam strastveni zaljubljenik u fudbal i bio sam presrećan što sam imao priliku da upoznam legendu kakva je Ronaldo. Poklonio sam mu dres sa brojem devet", rekao je Vučević.

Crnogorski reprezentativac poznat je kao veliki navijač srpskog i regionalnog šampiona, pa gotovo da na propušta mečeve tima sa Malog Kalemegdana u ABA i Evroligi.

Neizbežna tema razgovora bili su rezultati Crvene zvezde mts, koja ove sezone u Evroligi igra iznad očekivanja.

"Kada pogledate koliko je Zvezda uradila za ova tri-četiri meseca… Krenuli su sa potpuno renoviranim timom, mladim trenerom, a već su stigli do sedam trijumfa u Evroligi, iako im pre početka sezone niko nije davao velike šanse da će pobediti ni par utakmica... Naravno da mi je drago zbog svih tih momaka, jer krenuli su u sezonu kao potpuni ausajderi, a pobedili su Real, Barsu… I ubeđen sam da neće trijumfalni niz stati kod Žalgitrisa. Posebno sam srećan zbog Pere (Antića). Znam ga koliki je zvezdaš, sjajan tip i koliko je želeo da se vrati u Zvezdu. Ma godine mu ništa ne mogu. Klasičan je dokaz da je kvalitet večan".

Osvrnuo se centar Orlanda i na uspehe fudbalera u crveno-belim dresovima.

"Igraju odlično cele sezone. Gledao sam meč s Kelnom… Ogroman je uspeh. A, krenuli su od prvog kola kvalifikacija… Niko nikad to nije uradio. Svaka čast od srca", istakao je Vučević, a pohvalio je i "večitog rivala":

"Drago mi je da je prošao i Partizan, jer je to dobro za srpski fudbal. Ako se ne varam, prvi put u istoriji će biti dva najveća srpska kluba u prolećnom delu evropskih takmičenja, što je ogroman uspeh, ali pokazatelj da i pored daleko manjih budžeta, možemo Evropi da ponudimo kvalitetan fudbal".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar