Кутињова плата прави проблеме Барси?!

Иако се сви слажу да ће Фелипе Кутињо бити сјајно појачање за Барселону, долазак Бразилца донео је проблеме Блаугранима.

Фудбал 13.01.2018 | 18:00
Кутињова плата прави проблеме Барси?!
Наиме, каталонски клуб има све веће издатке за плате играчима, а када се ту дода и Кутињова, зараде играча ће покрити 87% предвиђеног клупског буџета. А то је далеко више од оптималних 55% - 70% које је клуб сам одредио, али и сигурносне границе Фифиног финанцијског фер-плеја.

За Бразилчеву плату ће Барселона годишње издвајати између 20 и 25 милиона евра бруто. Када то додамо примањима осталих играча, Барселона је тренутно четврти спортски колектив по висини плата које у просеку износе осам милиона евра нето по сезони, а испред су само НБА франшизе Оклахома, Кливленда и Голден Стејта.

У фудбалској конкуренцији, Барселона своје играче плаћа највише, а иза Каталонаца су ПСЖ, Реал Мадрид, Манчестер Јунајтед и Манчестер Сити.

Барселона би бројке могла поправити продајом неколико играча.

Клуб би требало да напусте ветерани Масћерано и Арда Туран који имају плату доста сличну ономе какву ће имати Кутињо, а прорачун ће олакшати и евентуални одласци Видала, Делоуфеуа и Гомеша.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар