Kutinjova plata pravi probleme Barsi?!

Iako se svi slažu da će Felipe Kutinjo biti sjajno pojačanje za Barselonu, dolazak Brazilca doneo je probleme Blaugranima.

Fudbal 13.01.2018 | 18:00
Kutinjova plata pravi probleme Barsi?!
Naime, katalonski klub ima sve veće izdatke za plate igračima, a kada se tu doda i Kutinjova, zarade igrača će pokriti 87% predviđenog klupskog budžeta. A to je daleko više od optimalnih 55% - 70% koje je klub sam odredio, ali i sigurnosne granice Fifinog financijskog fer-pleja.

Za Brazilčevu platu će Barselona godišnje izdvajati između 20 i 25 miliona evra bruto. Kada to dodamo primanjima ostalih igrača, Barselona je trenutno četvrti sportski kolektiv po visini plata koje u proseku iznose osam miliona evra neto po sezoni, a ispred su samo NBA franšize Oklahoma, Klivlenda i Golden Stejta.

U fudbalskoj konkurenciji, Barselona svoje igrače plaća najviše, a iza Katalonaca su PSŽ, Real Madrid, Mančester Junajted i Mančester Siti.

Barselona bi brojke mogla popraviti prodajom nekoliko igrača.

Klub bi trebalo da napuste veterani Masćerano i Arda Turan koji imaju platu dosta sličnu onome kakvu će imati Kutinjo, a proračun će olakšati i eventualni odlasci Vidala, Deloufeua i Gomeša.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar