Полиција пред Хрватска-Србија: Пазите и шта певате!

Полицијска управа сплитско-далматинска издала је саопштење пред почетак Европског првенства у рукомету и првог меча који ће бити одржан у Спаладијум арени.

Остали спортови 11.01.2018 | 08:30
Полиција пред Хрватска-Србија: Пазите и шта певате!
У петак ће стартовати Европско првенство за рукометаше, које ће се одржати у четири хрватска града - Загребу, Вараждину, Поречу и Сплиту.

Полицијска управа сплитско-далматинска унапред се спрема за мечеве у Спаладијум арени, а посебан акценат стављен је на први дуел који ће одиграти домаћин Хрватска и Србија.

Полиција је издала саопштење за јавност, које су пренели хрватски медији, а у којем се наводи да ће тог дана бити успостављен посебан режим саобраћаја око дворане у Сплиту, док ће пет сати пре почетка меча бити немогуће прићи било каквим превозом до Спаладијум арене.

Они су обавестили јавност да ће у слкаду са законом снимати све у дворани, али и на прилазним правцима Спаладијум арене, а детаљно су упозорили навијаче и којих правила стриктно морају да се придржавају.

У саопштењу стоји:

- да је забрањено уношење или покушај уношења алкохолних пића и дрога, као и улазак и боравак у простору спортског објекта у алкохолисаном стању

- уношење пиротехничких средстава, оружја и других предмета који су погодни за наношење озледа или за стварање нереда и насиља, као и паљење и бацање пиротехничких средстава и других навијачких реквизита

- маскирање лица капом, марамом или на други начин у циљу прикривања идентитета

- уношење и истицање транспарената, застава или других ствари са текстом или сликом, знаком или другим обежјем којима се исказује или подсиче мржња или насиље на расној, националној, регионалној или верске основи

- певање песама или добацивање порука чији садржај исказује или подстиче мржњу или насиље на темељу расне, националне, регионалне или верске припадности

- покушај недопуштеног уласка у простор за такмичаре, судије или међу особе које учествују у такмичењу

- бацање предмета на терен

- боравак и задржавање на месту у простору за гледаоце за које се не поседује улазница или одговарајућа исправа издата од стране организатора.

Полиција је навела на крају саопштења да "моли грађане да поштују смернице, упозорења и заповести полицијских службеника у дворани, као и око Спаладијум арене, како би рукометне утакмице протекле без инцидената".

Осим меча Хрватска – Србија која је заказана у петак 12. јануара од 20.30 часова, на дан отварања Европског првенства у Спаладијум арени биће одигран и други меч групе А између Шведске и Исланда од 18.15 сати.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар