Пуџдемон опет постаје премијер?

Најзначајније каталонске партије, које се залажу за независност те покрајине, постигле су договор да поново изаберу Карлеса Пуџдемона за регионалног лидера, тврди портпарол Пуџдемона, који је остао неименован.

Свијет 10.01.2018 | 11:39
Пуџдемон опет постаје премијер?
Пуџдемон, лидер политичке платформе "Заједно за Каталонију, постигао је у уторак о томе договор на вечери у Бриселу са Мартом Ровиром из Републиканске љевице, која је надлежна за послове партије док је лидер странке Ориол Жункерас у затвору, преноси Политико позивајући се на Ел Паис.

Сједница новог каталонског парламента заказана је за 17. јануар.

Пуџдемон, који је побјегао у Белгију како би избјегао одлазак у затвор, планира да се обрати регионалним посланицима путем видео линка или да његов говор, који кандидати за лидера Каталоније морају да одрже уочи гласања, прочита његов заступник, наводи Ел Паис.

Сепаратистичке партије освојиле су тијесну већину у парламенту на изборима 21. децембра, који су расписани након што је шпански премијер Маријано Рахој смијенио Пуџдемона и чланове његовог кабинета, након што је Каталонија прогласила независност послије референдума у октобру прошле године.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПоЗнавалац прилика

10.01.2018 13:07

Он је председник Каталоније а не премијер.

ОДГОВОРИТЕ