Виљаш Боаш завршио рели Дакар у болници!

Португалски фудбалски тренер после несреће у четвртој етапи завршио је престижни рели Дакар на којем је учествовао први пут.

Остали спортови 10.01.2018 | 14:30
Виљаш Боаш завршио рели Дакар у болници!
Андре Виљаш Боаш, бивши тренер Челсија и Тотенхема,остварио је давнашњу жељу да учествује на релију Дакиру. Ипак, доживео је несрећу у четвртој етапи због чега је завршио у болници и окончао наступ на престижној трци.

Виљаш Боаш је учествовао у категорији аутомобила возећи Тојоту Хилукс са сувозачем Рубеном Фаријом, али су окончали наступ након што су налезели на пешчану дину. У несрећи су задобили и повреде, због чега су превезени у болницу.

Медији преносе да је португалски тренер због болова у леђима примљен у болницу после несреће која се догодила током етапе која је вожена у Сан Хуан де Маркону у Перуу.

"Андре је примљен у болницу због болова у леђима. То је велика штета за њега који је имао сјајан деби у новом спорту", изјавио је Жан-Марк Фортин, директор Тојоте.

Дакар рели се вози 40. пут, ове године од Лиме у Перуу, кроз Боливију и Аргентину, где је после 14 етапа предвиђен циљ у Кордоби.

Андре Виљаш Боаш (40), који је осим Челсија и Тотенхема водио и Академику, Порто, Зенит из Санкт Петербурга и донедавно Шангај СИПГ, најавио је још у новембру да ће учествовати на релију Дакар. Првобитни циљ био му је да вози мотор, али је на наговор Рубена Фарије пристао да наступе у класи аутомобила.

Он је тако наследио ујака, који је 1982. године био учесник најпознатијег релија на свету.

Дакар рели вози се 40. пут, а ове године током две недеље трајања возачи прелазе пут од Лиме у Перуу, кроз Боливију и Аргентину, где је после 14 етапа предвиђен циљ у Кордоби.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар