Viljaš Boaš završio reli Dakar u bolnici!

Portugalski fudbalski trener posle nesreće u četvrtoj etapi završio je prestižni reli Dakar na kojem je učestvovao prvi put.

Ostali sportovi 10.01.2018 | 14:30
Viljaš Boaš završio reli Dakar u bolnici!
Andre Viljaš Boaš, bivši trener Čelsija i Totenhema,ostvario je davnašnju želju da učestvuje na reliju Dakiru. Ipak, doživeo je nesreću u četvrtoj etapi zbog čega je završio u bolnici i okončao nastup na prestižnoj trci.

Viljaš Boaš je učestvovao u kategoriji automobila vozeći Tojotu Hiluks sa suvozačem Rubenom Farijom, ali su okončali nastup nakon što su nalezeli na peščanu dinu. U nesreći su zadobili i povrede, zbog čega su prevezeni u bolnicu.

Mediji prenose da je portugalski trener zbog bolova u leđima primljen u bolnicu posle nesreće koja se dogodila tokom etape koja je vožena u San Huan de Markonu u Peruu.

"Andre je primljen u bolnicu zbog bolova u leđima. To je velika šteta za njega koji je imao sjajan debi u novom sportu", izjavio je Žan-Mark Fortin, direktor Tojote.

Dakar reli se vozi 40. put, ove godine od Lime u Peruu, kroz Boliviju i Argentinu, gde je posle 14 etapa predviđen cilj u Kordobi.

Andre Viljaš Boaš (40), koji je osim Čelsija i Totenhema vodio i Akademiku, Porto, Zenit iz Sankt Peterburga i donedavno Šangaj SIPG, najavio je još u novembru da će učestvovati na reliju Dakar. Prvobitni cilj bio mu je da vozi motor, ali je na nagovor Rubena Farije pristao da nastupe u klasi automobila.

On je tako nasledio ujaka, koji je 1982. godine bio učesnik najpoznatijeg relija na svetu.

Dakar reli vozi se 40. put, a ove godine tokom dve nedelje trajanja vozači prelaze put od Lime u Peruu, kroz Boliviju i Argentinu, gde je posle 14 etapa predviđen cilj u Kordobi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar