Снијег заробио хиљаде туриста

Хиљаде туриста остале су заробљене у швајцарском планинском одмаралишту након што су огромне сњежне падавине на Алпама прекинуле везе с градовима и насељима широм Француске, Швајцарске и Италије.

Свијет 09.01.2018 | 22:39
Снијег заробио хиљаде туриста
У швајццарском одмаралишту Зерматту, на југозападу земље, више од 13.000 туриста је заробљено, преноси Н1.

Спасиоци су успјели хеликоптерима пребацити неколико особа до првих проходних градова, док би се они који су остали на планини ускоро могли суочити и с нестанком струје.

Скијање на стазама је немогуће због ризика од лавина.

У Швајцарској је у понедјељак пало више од једног метра снијега, док се у планинским предјелима очекује још један метар снијега. Метеоролози у Швајцарској кажу како на Зерматту није било горе у протеклих десет година.

Туристима је забрањено и шетати планинским стазама, а они се осјећају опуштено и "нормално", преноси Реутерс.

(Вијести/Фена)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

всс

09.01.2018 23:55

У Сварцајскпј, то је немогуце. Сви путеви це бити проходни у року 48 сати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирих

10.01.2018 09:03

Хајде не лупај. Не вјерујем да си Зермат видио ни на карти. Да јеси знао би која је то вуко*ебина и да се колима не долази у Зермат него искључиво возом.

Name

ро

10.01.2018 06:33

Што иду тамо као да не знају да је могућа лавина и толики снијег ? Лова не да мира па тако сами себи стварају проблеме али треба бити ВИЂЕН и причати гдје си био.Сељаци,шта друго написати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тете

10.01.2018 10:47

Људи иду на скијање а до јуче чобани.Страшно за погледати.Само да се хвале гдје су били и слике постављају на друштвене мреже.Који је то људски примитивизам.Доста сам прошао и пропутовао а НИКАДА се нисам сликао ни на телефон.Колико људе понесу паре то је за неповјеровати.Једноставно се изгубе за ПРЕСТИЖОМ гдје се иде на одмор