Snijeg zarobio hiljade turista

Hiljade turista ostale su zarobljene u švajcarskom planinskom odmaralištu nakon što su ogromne snježne padavine na Alpama prekinule veze s gradovima i naseljima širom Francuske, Švajcarske i Italije.

Svijet 09.01.2018 | 22:39
Snijeg zarobio hiljade turista
U švajccarskom odmaralištu Zermattu, na jugozapadu zemlje, više od 13.000 turista je zarobljeno, prenosi N1.

Spasioci su uspjeli helikopterima prebaciti nekoliko osoba do prvih prohodnih gradova, dok bi se oni koji su ostali na planini uskoro mogli suočiti i s nestankom struje.

Skijanje na stazama je nemoguće zbog rizika od lavina.

U Švajcarskoj je u ponedjeljak palo više od jednog metra snijega, dok se u planinskim predjelima očekuje još jedan metar snijega. Meteorolozi u Švajcarskoj kažu kako na Zermattu nije bilo gore u proteklih deset godina.

Turistima je zabranjeno i šetati planinskim stazama, a oni se osjećaju opušteno i "normalno", prenosi Reuters.

(Vijesti/Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

vss

09.01.2018 23:55

U Svarcajskpj, to je nemoguce. Svi putevi ce biti prohodni u roku 48 sati.

ODGOVORITE
Name

Cirih

10.01.2018 09:03

Hajde ne lupaj. Ne vjerujem da si Zermat vidio ni na karti. Da jesi znao bi koja je to vuko*ebina i da se kolima ne dolazi u Zermat nego isključivo vozom.

Name

ro

10.01.2018 06:33

Što idu tamo kao da ne znaju da je moguća lavina i toliki snijeg ? Lova ne da mira pa tako sami sebi stvaraju probleme ali treba biti VIĐEN i pričati gdje si bio.Seljaci,šta drugo napisati.

ODGOVORITE
Name

tete

10.01.2018 10:47

LJudi idu na skijanje a do juče čobani.Strašno za pogledati.Samo da se hvale gdje su bili i slike postavljaju na društvene mreže.Koji je to ljudski primitivizam.Dosta sam prošao i proputovao a NIKADA se nisam slikao ni na telefon.Koliko ljude ponesu pare to je za nepovjerovati.Jednostavno se izgube za PRESTIŽOM gdje se ide na odmor