Митрови стресни празници!

Њукасл одредио цену, јавио се и Спортинг, Бордо и даље у игри! Решење се још не назире!

Фудбал 13.01.2018 | 15:00
Митрови стресни празници!
Мир Божији сигурно су му пожелели најближи за Божић, али истина је да Александар Митровић у овим празничним данима не може да буде баш спокојан. Дани пролазе, а репрезентативни нападач Србије никако не успева да се разиђе са Њукаслом, иако га Рафаел Бенитез не види у плановима ни за наредну полусезону, па већ данима слушамо о интересовањима различитих клубова, Њукасловим комбинацијама, а сада коначно и о најбитнијем - цени за коју ће Митровић моћи да оде.

Истина, још јуче су француски медији пренели да је Митровић понуђен неколицини евопских клубова, међу њима и Олимпику, али да је Марсељ одбио да за обештећење од 12.000.000 евра доведе некадашњег Партизановог нападача на Велодром.

Данас међутим локални Њукасл Хроникл доноси другачији информацију и тврди да на Сент Џејмс Парку неће одустати од иницијалног захтева да на Митровој продаји зараде свих 15.000.000 фунти - по тренутном курсу око 17.000.000 евра - чиме би вратили скоро сав новац који су и инвестирали у њега.

Може бити и да је та почетна цена 15.000.000 фунти, а да би онда у преговорима Свраке биле спремне да је спусте до поменутих 12.000.000 евра. Мада то баш и није тако мала разлика, а опција баш и није толико пошто се Бенитез у последње време својски трудио да убије Митровићеву цену.

У међувремену је постало јасно да Андерлехт - о Партизану да и не причамо - немају новца да Митровића доведу макар и на позајмицу, Синиша Михајловић је добио отказ у Торину, па је и та варијанта постала бивша, Олимпијакос се више не помиње, па су неки други клубови у фокусу, иако нам ниједна од тих гласина не делује сасвим уверљиво.

Мада, председник Бордоа Стефан Мартен отворено је признао да Жирондинци желеМитровића.

"На трагу сте вести, али преговарамо и око других играча. Што се тиче Митровића, чињеница да игра у Енглеској нам не олакшава посао са финансијског становишта", искрен је Мартен.

Последња, мада не баш проверена гласина стиже из Португалије и каже да је после мексичке Америке и лисабонски Спортинг изразио жељу да доведе Митровића и да је чак спремио поменутих 12.000.000 за иницијалну понуду. О Марсељу се и даље прича, али само у Енглеској, не и у Француској.

Позајмица више не долази у обзир, само понуде за откуп уговора узеће се у разматрање. А да све постане додатно компликованије за Митровића постарао се и сам газда Мајк Ешли, наводно поставивши ултиматум Бенитезу: не долази нико док неког не продаш. Шпански стратег има сасвим супротну филозофију: нико не иде док неко не дође што ће рећи да смо се нашли у својеврсној пат позицији.

Иначе, Њукасл Хроникл наводи и да је Бенитез већ заокружио име Данија Ингса као прво на листи жеља, с тим да би нападач Ливерпула могао да дође само на позајмицу. Он притом жели да остане на Енфилду и проба да се избори за своје место под сунце. Рафа размишља и о Лестеровом Исламу Слиманију, али се чини да је и он ван Њукасловог домашаја. Али јасна јеБенитезова визија: брзи, покретни голгетери који ће у одсуству игре противника чекати на контре. Корпулентни Митровић, много погоднији за позициони напад, за екипе које држе лопту у ногама, не уклапа се у ту филозофију.

А мода да игра не би ли до Мундијалу у Русији пронашао голгетерску форму. Стресни дани за Александра Митровића. Само да се што пре заврше.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар