Mitrovi stresni praznici!

Njukasl odredio cenu, javio se i Sporting, Bordo i dalje u igri! Rešenje se još ne nazire!

Fudbal 13.01.2018 | 15:00
Mitrovi stresni praznici!
Mir Božiji sigurno su mu poželeli najbliži za Božić, ali istina je da Aleksandar Mitrović u ovim prazničnim danima ne može da bude baš spokojan. Dani prolaze, a reprezentativni napadač Srbije nikako ne uspeva da se raziđe sa Njukaslom, iako ga Rafael Benitez ne vidi u planovima ni za narednu polusezonu, pa već danima slušamo o interesovanjima različitih klubova, Njukaslovim kombinacijama, a sada konačno i o najbitnijem - ceni za koju će Mitrović moći da ode.

Istina, još juče su francuski mediji preneli da je Mitrović ponuđen nekolicini evopskih klubova, među njima i Olimpiku, ali da je Marselj odbio da za obeštećenje od 12.000.000 evra dovede nekadašnjeg Partizanovog napadača na Velodrom.

Danas međutim lokalni Njukasl Hronikl donosi drugačiji informaciju i tvrdi da na Sent Džejms Parku neće odustati od inicijalnog zahteva da na Mitrovoj prodaji zarade svih 15.000.000 funti - po trenutnom kursu oko 17.000.000 evra - čime bi vratili skoro sav novac koji su i investirali u njega.

Može biti i da je ta početna cena 15.000.000 funti, a da bi onda u pregovorima Svrake bile spremne da je spuste do pomenutih 12.000.000 evra. Mada to baš i nije tako mala razlika, a opcija baš i nije toliko pošto se Benitez u poslednje vreme svojski trudio da ubije Mitrovićevu cenu.

U međuvremenu je postalo jasno da Anderleht - o Partizanu da i ne pričamo - nemaju novca da Mitrovića dovedu makar i na pozajmicu, Siniša Mihajlović je dobio otkaz u Torinu, pa je i ta varijanta postala bivša, Olimpijakos se više ne pominje, pa su neki drugi klubovi u fokusu, iako nam nijedna od tih glasina ne deluje sasvim uverljivo.

Mada, predsednik Bordoa Stefan Marten otvoreno je priznao da Žirondinci želeMitrovića.

"Na tragu ste vesti, ali pregovaramo i oko drugih igrača. Što se tiče Mitrovića, činjenica da igra u Engleskoj nam ne olakšava posao sa finansijskog stanovišta", iskren je Marten.

Poslednja, mada ne baš proverena glasina stiže iz Portugalije i kaže da je posle meksičke Amerike i lisabonski Sporting izrazio želju da dovede Mitrovića i da je čak spremio pomenutih 12.000.000 za inicijalnu ponudu. O Marselju se i dalje priča, ali samo u Engleskoj, ne i u Francuskoj.

Pozajmica više ne dolazi u obzir, samo ponude za otkup ugovora uzeće se u razmatranje. A da sve postane dodatno komplikovanije za Mitrovića postarao se i sam gazda Majk Ešli, navodno postavivši ultimatum Benitezu: ne dolazi niko dok nekog ne prodaš. Španski strateg ima sasvim suprotnu filozofiju: niko ne ide dok neko ne dođe što će reći da smo se našli u svojevrsnoj pat poziciji.

Inače, Njukasl Hronikl navodi i da je Benitez već zaokružio ime Danija Ingsa kao prvo na listi želja, s tim da bi napadač Liverpula mogao da dođe samo na pozajmicu. On pritom želi da ostane na Enfildu i proba da se izbori za svoje mesto pod sunce. Rafa razmišlja i o Lesterovom Islamu Slimaniju, ali se čini da je i on van Njukaslovog domašaja. Ali jasna jeBenitezova vizija: brzi, pokretni golgeteri koji će u odsustvu igre protivnika čekati na kontre. Korpulentni Mitrović, mnogo pogodniji za pozicioni napad, za ekipe koje drže loptu u nogama, ne uklapa se u tu filozofiju.

A moda da igra ne bi li do Mundijalu u Rusiji pronašao golgetersku formu. Stresni dani za Aleksandra Mitrovića. Samo da se što pre završe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar