Не можемо давати директиве БиХ

Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић разговарала је у Анкари са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом о односима са ЕУ, управљању миграцијама, те о ситуацији у региону, прије свега, у БиХ.

Свијет 09.01.2018 | 20:59
Не можемо давати директиве БиХ
Ердоган је на конференцији за новинаре након састанка оцијенио посјету Китаровићеве веома корисном и успјешном. "Ово је вјетар у леђа развоју наших билатералних односа, али и односа у региону који дијелимо", рекао је Ердоган.

Он је навео да су разговарали и о стању у БиХ у вези са Дејтонским споразумом, додајући да је положај Хрвата унутрашње питање БиХ, преносе хрватски медији.

"Имамо сталну тежњу да помогнемо, али без директива како треба радити", рекао је Ердоган.

Он је истакао да је важна војна сарадња Турске и Хрватске, те да односе двије земље треба још више конкретизовати на разним пољима.

Китаровићева, која је данас допутовала у једнодневну посјету Турској, рекла је на конференцији за новинаре да ове двије земље имају одличне односе, без отворених питања, али да постоји простор за побољшање, посебно у области привреде и инвестиција.

"Желим да нагласим велику важност уставне равноправности сва три конститутивна народа у БиХ и потребе да се настави са уставним реформама", рекла је Китаровићева и додала да су се сагласили да је чланство у НАТО-у пут за све земље у југоисточној Европи, а да ће им Хрватска пружити помоћ. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоки

09.01.2018 23:12

Па стварно ова зена није нормална Она трази несто у БиХ за хрватски Народ,сто није дала ни Србима ни Босњацима,а ни другим народима у Хрватској.Па који хе ово цинизам и идијотлук.Хрвати на основу Срба и Босњака су занемариви,а сад кад би врсили попис били би национална мањина,а хтијели би да буду главни у БиХ Имали ико сем Мадјара да воле Хрвате,онда тек мозете замислити какви су тек Мадјари.Колинда бјези куци,испадас смијесна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.01.2018 11:20

Ни Србија није дала народност Бошњацима у Србији а ни Хрватима......Они су националне мањине ко и Срби и Босњаци у Хрватској. Ста је теби онда овде спорно?