Ако га не можеш побиједити - допингуј га!

Јапански кануиста Јасухиро Сузуки мислио је да је нашао савршен начин како да се пласира на ОИ 2020. . .

Остали спортови 12.01.2018 | 21:30
Ако га не можеш побиједити - допингуј га!
Допинг преваре у спорту добиле су ових дана сасвим нову димензију! Јер шта рећи на "акцију" једног од најбољих јапанских кануиста Јасухира Сузукија?

Репрезентативац Земље излазећег сунца, иако није ухваћен са допингом у крви или мокраћи, добио је чак осам година суспензије. Јер 32-годишњи атлета је користио недозвољена стимулативна средства на сасвим другачији, лукавији и подмукао начин - сипао је анаболичне стероиде у пиће главних конкурената пред такмичења и тиме их касније дисквалификовао када би тестови били извршени.

Паклени план Сузукија ко зна колико већ траје и да није недавно ухваћен на националном шампионату питање је када би се зауставио. Јер тек тада је примећено шта ради пошто је "зачинио" напитак колеге Сеиђија Комацуа. Њих двојица се сматрају главним конкурентима за пласман на Олимпијске игре које се 2020. одржавају управо у њиховој домовини. Комацу је, наравно, пао на допинг тесту, а у узорку му је нађен забрањени стероидни метадандијенон који служи за повећање мишичне масе. Након тога је одреаговала полиција и Сузуки је након дужег испитивања ипак признао шта је радио. Занимљиво је да се осим допинга служио и крађом опреме од ривала не би ли их спречио да се припреме како ваља.

Још једна чудна прича стигла нам је из Јапана, што не значи да се само тамо то дешава, већ да су они решили једну велику превару. Држава и друштво савршено функционишу тако да се свака неподобштина брзо уочи и спречи. А што се тиче Јасухира Сузукија, он је неславно завршио са спортском каријером и лако би могао да се нађе иза решетака.

Извор: моззартспорт

фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар