Ako ga ne možeš pobijediti - dopinguj ga!

Japanski kanuista Jasuhiro Suzuki mislio je da je našao savršen način kako da se plasira na OI 2020. . .

Ostali sportovi 12.01.2018 | 21:30
Ako ga ne možeš pobijediti - dopinguj ga!
Doping prevare u sportu dobile su ovih dana sasvim novu dimenziju! Jer šta reći na "akciju" jednog od najboljih japanskih kanuista Jasuhira Suzukija?

Reprezentativac Zemlje izlazećeg sunca, iako nije uhvaćen sa dopingom u krvi ili mokraći, dobio je čak osam godina suspenzije. Jer 32-godišnji atleta je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva na sasvim drugačiji, lukaviji i podmukao način - sipao je anabolične steroide u piće glavnih konkurenata pred takmičenja i time ih kasnije diskvalifikovao kada bi testovi bili izvršeni.

Pakleni plan Suzukija ko zna koliko već traje i da nije nedavno uhvaćen na nacionalnom šampionatu pitanje je kada bi se zaustavio. Jer tek tada je primećeno šta radi pošto je "začinio" napitak kolege Seiđija Komacua. Njih dvojica se smatraju glavnim konkurentima za plasman na Olimpijske igre koje se 2020. održavaju upravo u njihovoj domovini. Komacu je, naravno, pao na doping testu, a u uzorku mu je nađen zabranjeni steroidni metadandijenon koji služi za povećanje mišične mase. Nakon toga je odreagovala policija i Suzuki je nakon dužeg ispitivanja ipak priznao šta je radio. Zanimljivo je da se osim dopinga služio i krađom opreme od rivala ne bi li ih sprečio da se pripreme kako valja.

Još jedna čudna priča stigla nam je iz Japana, što ne znači da se samo tamo to dešava, već da su oni rešili jednu veliku prevaru. Država i društvo savršeno funkcionišu tako da se svaka nepodobština brzo uoči i spreči. A što se tiče Jasuhira Suzukija, on je neslavno završio sa sportskom karijerom i lako bi mogao da se nađe iza rešetaka.

Izvor: mozzartsport

foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar